«Η CETA θα έρθει στη Βουλή για επικύρωση. Με δεδομένο το λάθος από την ελληνική πλευρά, η τελική κύρωση δεν είναι αυτή που θα ήθελε η Ελλάδα, αυτή που θέλει η ελληνική οικονομία, δηλαδή να προστατευτεί η φέτα με όρους που να διατηρούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm». Όπως μάλιστα υπογράμμισε: «Περιττεύει να πούμε ότι η φέτα είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, έγινε λάθος χειρισμός πριν 3-4 χρόνια και με ευκολία έπεσε μια υπογραφή».
Όπως είπε, θα έπρεπε η Ελλάδα να κάνει τις κινήσεις που έκαναν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι και προστάτευσαν τα δικά τους τυριά. «Η ευθύνη του υπουργού που με ευκολία υποχώρησε σε τέτοια θέματα, είναι ένα μείζον ζήτημα. Είμαστε εύκολοι να συζητούμε για την κρίση, αλλά την αποσυνδέουμε από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, πολύ δε περισσότερο από την κτηνοτροφία που αποτελεί κάθετο στρατηγικό πλεονέκτημα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπόλαρης.
Σημείωσε ακόμη ότι πριν την παρασκευή της φέτας υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία, που ξεκινά από τον κτηνοτρόφο, ακολουθεί η τυροκόμηση, η συσκευασία, το εμπόριο, οι εξαγωγές, κάτι που πρακτικά σημαίνει εκατοντάδες θέσεις εργασίας. «Αν εμείς με ελαφρότητα το αντιμετωπίζουμε[…] δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε φίλους και εταίρους να προσβάλλουν το προϊόν μας. Προσποιούνται ότι σέβονται το ΠΟΠ και εν συνεχεία συσκευάζουν λευκό τυρί και το εξάγουν ως φέτα σε χώρες εκτός ΕΕ» σημείωσε ο κ. Μπόλαρης.
Καταλήγοντας, εκτίμησε ότι το ζήτημα της φέτας είναι αντικειμενικά σοβαρότατο οικονομικό θέμα, καθώς έχει αντίκτυπο σε εκατοντάδες χιλιάδες απασχολούμενους με το αντικείμενο, και συμπλήρωσε: «Αυτή θα είναι η συζήτηση τις επόμενες ημέρες, δεν έρχεται στην ελληνική βουλή για να πάρει τυπικά επικύρωση, αλλά να πούμε εάν συμφωνούμε ή όχι».
Ερωτηθείς για την αξιολόγηση, απάντησε ότι είναι δύσκολη, αλλά θα κλείσει, γιατί είναι προς το συμφέρον της χώρας, αλλά αποτελεί και ζήτημα που συμφέρει πλέον την ΕΕ και τους μεγάλους παίχτες της. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα για να ορθοποδήσουν η ελληνική οικονομία και η επιχειρηματικότητα.