Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Συγκεκριμένα, είπε ότι ανατρέπουν συνεχώς τους εκπαιδευτικούς νόμους με δυσμενή αποτελέσματα για την Παιδεία και κατ’ επέκταση για το κύρος του Κοινοβουλίου και την ίδια την χώρα.
Ο κ. Λεβέντης, ο οποίος καταλόγισε στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αρέσκονται σε «άγονες συγκρούσεις» με μοναδικό στόχο «να τέρπονται τα πλήθη», διαφώνησε με τον τρόπο που πολιτεύονται στα θέμα της Παιδείας.
Στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε το νόμο της ΝΔ, αφού κατήργησε το νόμο του ΠΑΣΟΚ, και καταλόγισε στην ΝΔ ότι «οδύρεται» τώρα γι’ αυτό γιατί προφανώς προσχώρησε στις απόψεις του νόμου Διαμαντοπούλου.
«Η Ένωση Κεντρώων, πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει άσυλο, αλλά να υπάρχει και πανεπιστημιακή αστυνομία για την αποφυγή της ασυδοσίας. Το άσυλο χρειάζεται για τους φοιτητές, είναι το αποκούμπι τους για να αντιδράσουν στον φασισμό ενός καθεστώτος. Εμείς λέμε άσυλο για φοιτητές κι όχι για τραμπούκους» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.
Σχετικά με το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο κ. Λεβέντης εξήγησε πως «πρέπει να πατάξει η Ελλάδα τον κομματισμό και μετά να ιδρύσουμε ότι θέλετε», ενώ πρόσθεσε ότι «αν ιδρύσουμε τώρα ιδιωτικά πανεπιστήμια οι καλύτεροι καθηγητές θα πάνε εκεί με διπλό μισθό με αποτέλεσμα να συντρέχει ο κίνδυνος να εξοντωθούν τα κρατικά πανεπιστήμια».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων άσκησε, επίσης, κριτική προς τον πρόεδρο της Βουλής και με αιχμή την είσοδο του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, είπε ότι ενώ η Αστυνομία έκανε το καθήκον της και συνέλαβε τα μέλη της ομάδας αυτής, πήρε τηλέφωνο ο κ. Βούτσης, να αφεθούν ελεύθερα «γιατί δεν θεώρησε ότι είναι κακοποιά στοιχεία, ενώ στο παρελθόν έχουν προβεί σε τραμπουκισμούς και καταστροφές».
«Με πιο δικαίωμα ο κ. Βούτσης κανονίζει ποιος συλλαμβάνεται και ποιος όχι; Διαλέγουμε από τις οργανώσεις ποιες είναι φιλικά προσκείμενες;» διερωτήθηκε και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής κάνει μεγάλα λάθη, «νομίζει ότι είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μόνον» και – όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης – «δεν θα του βγει σε καλό αν συνεχίσει να προστατεύει τέτοιου είδους ενέργειες».
Στο πλαίσιο της εφ’ όλης της ύλης κριτικής που άσκησε στην πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο και στο θέμα των αναφορών του κ. Βαρουφάκη και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει «σαν ακαδημαϊκή συζήτηση» και δεν τις διαψεύδει, ενώ μίλησε και για άρνηση του πρωθυπουργού να δεχθεί Εξεταστική Επιτροπή.