Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018 ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με συνέντευξή του και παρέπεμψε στις διευκρινίσεις του Ταμείου, ότι δεν ζητούν νέα μέτρα από την Ελλάδα.
Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018».
Ο υπουργός Επικράτειας υπογράμμισε πως η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάκαμψη, «επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, διανέμουμε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση και βάζουμε τα θεμέλια, ώστε να δημιουργήσουμε το νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα μετά τη Μνημόνια.
Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμβάλουν οι δανειστές εφόσον τηρούν τα συμφωνηθέντα και αυτό θεωρώ ότι θα πράξει και το ΔΝΤ» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είπε: «Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα υπερβαίνει τον στόχο ακόμη και μετά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και αντίστοιχη επίδοση θα σημειωθεί και το 2018, με δεδομένο μάλιστα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα επιταχυνθεί. Σήμερα λοιπόν δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες. Αυτές (οι εκλογές) θα γίνουν το 2019 με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο ζήτημα της δεδηλωμένης, όπως το φέρνει στη δημόσια συζήτηση η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ να παρακολουθήσω το σκεπτικό της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτό το ζήτημα».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως μετά την τελευταία ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου – που πέρασε με ευρεία πλειοψηφία- διαφάνηκε πως το πρόβλημα είναι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επέλεξε να λειτουργήσει με σκοπιμότητα σε ένα ζήτημα ατομικών δικαιωμάτων και σεβασμού της αξιοπρέπειας μιας μερίδας πολιτών.
Καταλήγοντας, μάλιστα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσχώρησε σε μια ακροδεξιά αντιπολιτευτική λογική που του επιβάλλεται από τους εσωτερικούς συσχετισμούς του κόμματος του.