«Έκλεισαν τη Συνεδρίαση με πραξικοπηματικό τρόπο»

Καυστικός και αιχμηρός, όσο ποτέ παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Πρόεδρος ΣΥΝ –Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη του.

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πραξικοπηματικό  τρόπο κλεισίματος της συνεδρίασης της Βουλής», ενώ παράλληλα έστρεψε τα βέλη του και στον κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορώντας τον τόσο εκείνον, αλλά και το οικονομικό επιτελείο του, για στάση έπαρσης.

Σε ότι αφορά για τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου αλλά και τις εκλογές τόνισε, «Εκλογές δεν θα γίνουν γιατί ο πρωθυπουργός έχω την αίσθηση, από όσο μπορώ να τον ψυχολογήσω, ότι είναι γαντζωμένος στο Μαξίμου και δεν πρόκειται να ξεκολλήσει από κει.

 

Θα πρέπει να γίνουν κοσμογονικά πράγματα στη χώρα για να ξεκολλήσει. Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που πάει πίσω το Μεσοπρόθεσμο και τσαλακώνει και όλο αυτό το εργαλείο του εκβιασμού που ο ίδιος είχε, ότι αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής θα χάσουμε την 5η δόση, είναι ότι ο κόσμος είναι στους δρόμους.»

 

Για τη δανειακή σύμβαση που δεν έχει έρθει στην Ολομέλεια

 

Ο πρόεδρος ΣΥΝ –Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι εδώ και δέκα με μήνες με συνεχείς ερωτήσεις του ως προς τον πρωθυπουργό ζητούσε να κατατεθεί στη Βουλή η δανειακή σύμβαση.

 

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου για το ζήτημα αυτό εδώ και ένα χρόνο, δεν είναι καινούριο. Στην αρχή βεβαίως περιμέναμε ότι θα ψηφιστεί και όλο το μνημόνιο και θα ακολουθήσει η δανειακή σύμβαση. Εγώ προσωπικά κατέθεσα και ερώτηση στον πρωθυπουργό 10 μήνες πριν, που του ζητούσα να μας εξηγήσει γιατί δεν φέρνει την δανειακή σύμβαση.

 

Μάλιστα τότε είχα αναδείξει και μια σειρά από άλλα ζητήματα που σύμφωνα με πληροφορίες μας αίρεται η ασυλία των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, είναι μία σύμβαση που γίνεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο και είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφει το ελληνικό δημόσιο βάσει του αγγλικού δικαίου και όχι αυτού που ισχύει σε όλες τις άλλες δανειακές συμβάσεις που συνάπτουμε και με την Τράπεζα Επενδύσεων και μια σειρά άλλες συμβάσεις σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο.

«Κατάργηση της δημοκρατίας»

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν τα σενάρια κινδυνολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως, ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών να υπέγραφε  συμβάσεις ερήμην του ελληνικού κοινοβουλίου μέσα από ένα πραξικόπημα κοινοβουλευτικό την επομένη της 5ης Μαϊου όπου πέρασε μέσα από ένα μικρό αρθράκι του λεγόμενου μνημονίου, κατάργησαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία όλοι όσοι έφεραν σειρά αντισυνταγματικών νομοθετημάτων –βάσει έγκριτων συνταγματολόγων- τα οποία βασίζονται βεβαίως στο μνημόνιο και την έχουν καταστρατηγήσει κατ΄εξακολούθηση όλοι όσοι αρνούνται να φέρουν την δανειακή σύμβαση στη Βουλή

«Η απάντηση του πρωθυπουργού τότε ήταν ότι κινδυνολογούμε, ότι είμαστε Κασσάνδρες, καταστροφολογούμε και ψάχνουμε να βρούμε θεωρίες συνομωσίας. Μάλιστα είχαμε αναδείξει και το γεγονός ότι υπάρχει ρήτρα ενός μεγάλου ποσού το οποίο πηγαίνει στους πιστωτές μας ως έξοδα δικηγορικά, ως έξοδα φακέλου, κοντά στο μισό δις. Έχουμε αναδείξει το ζήτημα αυτό όχι γιατί ψάχνουμε θεωρίες συνομωσίας αλλά γιατί θεωρούμε υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας απέναντι στους πολίτες να υπάρχει διαφάνεια, είναι κανόνας της δημοκρατίας αυτός.

Το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία δυστυχώς δεν την στοχοποιούν όπως κάποιοι λένε οι πολίτες που μαζεύονται έξω από την πλατεία Συντάγματος και ανοίγουν τις παλάμες τους προς το κτίριο της Βουλής, τη στοχοποίησαν εδώ και πάρα πολύ καιρό όλοι όσοι με σειρά συνταγματικών και κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια από το λαό και από τους βουλευτές. Αυτοί οι οποίοι έδωσαν την δυνατότητα στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει συμβάσεις ερήμην του ελληνικού κοινοβουλίου μέσα από ένα πραξικόπημα κοινοβουλευτικό την επομένη της 5ης Μαϊου όπου πέρασε μέσα από ένα μικρό αρθράκι του λεγόμενου μνημονίου, κατάργησαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία όλοι όσοι έφεραν σειρά αντισυνταγματικών νομοθετημάτων –βάσει έγκριτων συνταγματολόγων- τα οποία βασίζονται βεβαίως στο μνημόνιο και την έχουν καταστρατηγήσει κατ΄εξακολούθηση όλοι όσοι αρνούνται να φέρουν την δανειακή σύμβαση στη Βουλή και επίσης όσοι έκριναν ότι αυτό το μνημόνιο μπορούσε να γίνει νόμος του κράτους με μια απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 και όχι με τους 180 όπως ορίζει το ίδιο το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής».

Η αντίδραση

Σύμφωνα με όσα είπε ο  κ. Τσίπρας η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ιδίου ήταν να ανέβουν στα έδρανα και ο κ. Νιώτης να κλείσει άρον-άρον τη Συνεδρίαση.

«Σχεδόν ανεβήκαμε στα έδρανα εκείνη τη στιγμή, στη θέση του προέδρου της Βουλής όμως ήταν ο κος Νιώτης, ο οποίος με μία πρωτοφανή κίνηση έκλεισε τη συνεδρίαση, εγώ κατέβηκα τρέχοντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κάτω και πήρα το λόγο, δεν μου έδινε το λόγο και έκλεισε την συνεδρίαση, το κανάλι της Βουλής δεν έδειχνε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν σύσσωμη, ανεβασμένη σχεδόν στα έδρανα και έκλεισε τη συνεδρίαση με έναν πραξικοπηματικό τρόπο. Μετά από αυτό είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και βγήκα και δήλωσα ότι δεν θα συμμετέχω σε μια τέτοια σύσκεψη όταν καταργείται η ίδια η δημοκρατία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και ακολούθως και η κα Παπαρήγα δεν συμμετείχε και ήταν αυτή η περίφημη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τρεις μόνο, τον κο Παπανδρέου, τον κο Σαμαρά και τον κο Καρατζαφέρη.

Παλιότερα λοιπόν ένα χρόνο πριν η φωνή μας ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Σήμερα ευτυχώς ο κόσμος συνειδητοποιεί με την βοήθεια των δημοσιογράφων που έχουν συνείδηση για το λειτούργημα που επιτελούν και βλέπουμε έναν όγκο πολυπληθή, έναν λαό να ζητάει εξηγήσεις, να ζητάει δημοκρατία, να ζητάει διαφάνεια. Δεν μπορεί να έρθει νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή με την ίδια διαδικασία ενώ μας κρύβουν όλη την αλήθεια. Επαναλαμβάνω ότι εάν αυτό που μας ετοιμάζουν είναι να ξεπουλήσουν μέχρι και την Ακρόπολη τότε αρμόδιοι για να αποφασίσουν είναι οι Έλληνες και όχι ο κος Παπανδρέου με τους συνεργάτες του».

Για την αντίδραση του Υπ. Οικονομικών ως προς την αντισυνταγματικότητα της δανειακής σύμβασης

 

«Άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών να λέει σε τηλεοπτική εκπομπή «θα σας φέρω άλλους δέκα συνταγματολόγους να λένε το αντίθετο». Η αλαζονεία της εξουσίας τους έχει δημιουργήσει μια έπαρση να νομίζουν ότι έχουν τους ειδικούς, τους επιστήμονες στο τσεπάκι τους. Ποιός είναι ο κος Παπακωνσταντίνου; Νομίζω ότι έχει απαξιωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας, συνεπώς ό,τι και να λέει, ό,τι και να κάνει πια δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία διότι ακόμη και αλήθειες να πει, κανείς δεν θα τον πιστέψει.»

Για τις εκλογές και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

«Εκλογές δεν θα γίνουν γιατί ο πρωθυπουργός έχω την αίσθηση, από όσο μπορώ να τον ψυχολογήσω, ότι είναι γαντζωμένος στο Μαξίμου και δεν πρόκειται να ξεκολλήσει από κει. Θα πρέπει να γίνουν κοσμογονικά πράγματα στη χώρα για να ξεκολλήσει. Νομίζω ότι ο μόνος λόγος που πάει πίσω το Μεσοπρόθεσμο και τσαλακώνει και όλο αυτό το εργαλείο του εκβιασμού που ο ίδιος είχε, ότι αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής θα χάσουμε την 5η δόση, είναι ότι ο κόσμος είναι στους δρόμους. Να σας κάνω μια πρόβλεψη; Μπορεί να πάει και Σεπτέμβρη. Δεν πρόκειται να πάνε να ψηφίσουν με τον κόσμο στους δρόμους. Όσο ο κόσμος είναι στους δρόμους τα μέτρα δεν θα περάσουν. Αυτό να το συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόσο μεγάλη δύναμη έχει στα χέρια του». Είπε, χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και στην συνέχεια υπογράμμισε πως ο στόχος είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

«Ο στόχος τους είναι – κυρίως των πιστωτών- να μπορέσουν να περάσουν τα μέτρα που αφορούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να τα πάρουν μισοτιμής, να κάνουν την Ελλάδα ένα προτεκτοράτο, να μην υπάρχει τίποτα στα χέρια του ελληνικού δημοσίου, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα νερά, ο φυσικός πλούτος της χώρας μας. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Και ταυτόχρονα η διάλυση των εργασιακών σχέσεων ώστε να δοθούν οι δυνατότητες στο μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, να κερδοσκοπεί εις βάρος των εργαζόμενων που θα περάσουν σε μια διαδικασία φτωχοποίησης και κοινωνικής λεηλασίας. Αυτό που θα δούμε, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, θα είναι μια Ελλάδα που θα ξεπεράσει τις δύσκολες, μαύρες μέρες της δεκαετίας του ’50».

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ