«Οι πρόωρες εκλογές αποτελούν διακαή πόθο όσων υπηρετούν μια προοπτική που φαντάζει πλέον πολύ μακρινή, αυτή της “αριστερής παρένθεσης”. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, όχι μόνο ότι είναι σταθερή, αλλά και ότι έχει τη δυνατότητα να λύνει προβλήματα δεκαετιών» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ Alpha Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε: «Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και η συνολική ανάκαμψη της χώρας σηματοδοτείται και από το γεγονός ότι έχουμε πολιτική σταθερότητα».
«Πραγματοποιούμε τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια για να σχεδιάσουμε, με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, το μέλλον» σημείωσε ο υπουργός σχετικά με τη συνεδριακή δράση του κόμματος, ενώ μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του και πιο συγκεκριμένα, την ψηφιοποίηση του δημόσιου τομέα, τόνισε:
«Ως υπουργείο, δρομολογούμε ένα έργο, το οποίο θα επιτρέψει στα νοσοκομεία να έχουν διαλειτουργικότητα. Θα πηγαίνει, δηλαδή, ο πολίτης για εξετάσεις και δεν θα χρειάζεται να αναζητά παλαιότερα έγγραφα, καθώς θα υπάρχει το ψηφιακό αρχείο του κάθε ασθενή. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε εξέλιξη […] Σε λίγες ημέρες θα προκηρυχθεί το έργο για την ψηφιοποίηση του Δημοσίου, ώστε όλοι οι υπάλληλοι να διαχειρίζονται τα έγγραφά τους ηλεκτρονικά και να υπογράφουν ψηφιακά, κάτι που γίνεται ήδη στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης».
Μιλώντας για την ίδρυση του διαστημικού Οργανισμού ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο του χάρτη, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ανάγκη να αναπτύξει δικές της υπηρεσίες παρατήρησης Γης για θέματα σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας. Παράλληλα, τα πανεπιστήμιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μικροδορυφόρους από την αρχή μέχρι το τέλος». Αναφέροντας μερικά από τα πλεονεκτήματα χρήσης του διαστήματος, σημείωσε ότι «η ευφυής γεωργία μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πρωτογενής παραγωγή, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση πόρων 30% ως 45%.
Πρόκειται για μια επαναστατικού τύπου αλλαγή στην πρωτογενή παραγωγή».