O Θανάσης Γιαννόπουλος, o οποίος είναι βουλευτής ΝΔ- & Τομεάρχης Υγείας, είναι γνωστό της πάσης πως είναι από τους πολιτικούς άνδρες που δεν κρύβονται πίσω από τα δάχτυλο τους και θα πουν την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος, όποιο και αν είναι το κόστος. Σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για τους «λελέδες» που ήταν δίπλα στον Καραμανλή, αλλά και για τις αλλαγές που γίνονται στην Υγεία από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι γίνεται στα Νοσοκομεία.
Για Καραμανλή
Σε ότι αφορά τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιαννόπουλος είπε «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρόεδρος ήταν, φίλος είναι, αγαπητός είναι. Δεν έχουμε κάτι που να πρέπει να επανέλθω στο παρελθόν.
Δεν είχα τίποτα με τον Καραμανλή, μία χαρά ήταν. Εμείς τον στηρίξαμε καρδιακά. Οι άλλοι που εμφανίζονταν ότι τον στήριζαν, αποδείχθηκαν ότι ήταν ”λελέδες”».
Και στην συνέχεια των δηλώσεων και ερωτηθείς από τους συναδέλφους ποιους εννοεί «λελέδες», απάντησε «Τους ξέρετε πολύ καλά τους αγαπητούς αυτούς συναδέλφους οι οποίοι θέλουν πάντα να στηρίζουν τους ανώτατους και δεν θέλουν να εκτίθενται σε κινδύνους».
Για τις εξελίξεις στην Υγεία
Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην υγεία ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε πως οι συμπτύξεις των Νοσοκομείων δεν είναι ο σωστός δρόμος, ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως οι εισηγητές και οι σύμβουλοι του κ. Λοβέρδου, είναι άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει σε νοσοκομεία.
«Μιλάμε για σύμπτυξη μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη λογική αυτή, λέει ότι συμπτύσσω διοικήσεις νοσοκομείων. Αυτό δεν είναι τίποτα, είναι παραμύθια. Μπορεί να κάνει τέτοιες παρεμβάσεις που να μειωθεί το λειτουργικό κόστος δραστικά.
Δεν είναι σωστός δρόμος αυτός διότι οι εισηγητές του κου Λοβέρδου είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει σε νοσοκομεία, δεν ξέρουν τι τους γίνεται και μόνο ανακατεύουν τους αριθμούς.
Όταν δεν ξέρουν τη λειτουργία των νοσοκομείων, με το να συμπτύξεις κλινικές, δεν πρόκειται να λειτουργήσει καλύτερα το νοσοκομείο ή να λειτουργήσει με λιγότερο χρήμα. Απλούστατα κάνεις κάποιες συγχωνεύσεις οι οποίες δεν αποσκοπούν πουθενά.
Πολλά εκ των στρατιωτικών νοσοκομείων δεν χρειάζονται, όπως στο Διδυμότειχο, στην Αλεξανδρούπολη, στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα. Αυτά πρέπει να συμπτυχθούν.
Η τρόικα δεν ξέρει ακριβώς τη νοσοκομειο- γεωγραφία της Ελλάδας. Όταν θα τη μάθει, θα πει ναι».