«Ο κ. Παρασκευόπουλος πρέπει να απολογηθεί στην ελληνική κοινωνία. Έχει το αρνητικό ρεκόρ των περισσότερων τροποποιήσεων σε ένα νόμο και όλες προς τη χειρότερη κατεύθυνση», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97.8 FM, με αφορμή την υπόθεση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.
Σημείωσε επίσης πως «καταγγείλαμε το νόμο Παρασκευόπουλου που λέει ότι όποιος έχει πιστοποιητικό αναπηρίας 67% από το ΚΕΠΑ βγαίνει αυτομάτως από τη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «με το νόμο του ο κ.Παρασκευόπουλος, εκτός των άλλων, μετέτρεψε τους δικαστές σε γραμματείς, βοηθώντας έτσι τους πολύ πλούσιους κρατούμενους και τους πολύ δικτυωμένους να βγαίνουν από τη φυλακή».
Αναφερόμενος στην παροχολογία των τελευταίων ημερών ενόψει ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως «στη Θεσσαλονίκη θα τα υποσχεθούν όλοι, όλα, σε όλους» και πρόσθεσε πως «τα μείζονα θέματα της χώρας άλλη μια φορά είναι στην άκρη, δεν τα αντιμετωπίζει το πολιτικό σύστημα, δεν συζητάμε γι’ αυτά και σκιαμαχούμε για πολύ δευτερεύοντα πράγματα».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε πως «τα προβλήματα της χώρας συνεχίζουν και είναι μεγάλα και πρέπει να το έχουμε συνείδηση. Μετά τις 20 Αυγούστου, τέλειωσαν δεν τέλειωσαν τα μνημόνια, είμαστε μόνοι μας. Τα λεφτά της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά ταμεία, σταμάτησαν και θα πρέπει να πορευτούμε μόνοι. Μέχρι τις 20 Αυγούστου είχαμε διασφαλίσει μια χρηματοδότηση, κάθε που χτυπάγαμε, πηγαίναμε στην Ευρώπη και μας γιάτρευε. Αυτό τελείωσε. Στο επόμενο στραβοπάτημά της η χώρα δεν θα βρει συμμάχους τουλάχιστον στο ταμείο, που μας ενδιαφέρει», είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «οι προτάσεις για την παιδεία είναι βιαστικά διατυπωμένες και ο στόχος είναι να έχει κάτι νέο να πει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Το εκπαιδευτικό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο ως ανακοίνωση ενός υπουργού τον Σεπτέμβριο, αλλά θα πρέπει να ακουστούν περισσότερες απόψεις από ειδικούς, ώστε να καταλήξουμε σε μια σωστή εκπαιδευτική πολιτική που θα περιλαμβάνει θέσπιση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, επιστροφή της αριστείας και θέσπιση των μη κρατικών πανεπιστημίων» σημείωσε χαρακτηριστικά.