«Οι πολιτικές λιτότητας, οι οποίες είναι πολιτικές συσσώρευσης πλούτου, που βασίζονται υποχρεωτικά στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους αλλά και στην επισφάλεια της εργασίας, δηλαδή μεγιστοποιούν τις κοινωνικές ανισότητες, δεν είναι αποδεκτές», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα».
«Απαραίτητη, λοιπόν, προϋπόθεση είναι οι προοδευτικές, αριστερές και οικολογικές δυνάμεις να συνεργαστούν και στις ευρωεκλογές του Μαΐου να διεκδικήσουν την πλειοψηφία για να εφαρμόσουν μια τέτοια πολιτική, όπου οι πολιτικοί επανακτούν την εξουσία από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ΕΚΤ», σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης.
Για την εποπτεία και τον συντονισμό του τραπεζικού συστήματος που ανέλαβε, υπογραμμίζει πως «οι τράπεζές μας είναι υγιείς και έχουν περάσει με επιτυχία προσφάτως αυστηρότατα τεστ αντοχής. Οφείλουν, ωστόσο, να χρηματοδοτήσουν κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να επανεκκινηθεί η οικονομία, να μειωθεί περαιτέρω η ανεργία και να αρχίσει σταθερά η δίκαιη ανάπτυξη. Ανεξαρτήτως όμως των προθέσεών τους και του πλαισίου που οι τράπεζες κινούνται ή πρέπει να κινούνται, για την κυβέρνησή μας η στέγη είναι προστατευόμενο αγαθό».
«Ο στόχος μας για την πρώτη κατοικία δανειοληπτών, ανεξάρτητα από τη μορφή της δανειοδότησης αλλά και της εγγύησης περιλαμβανομένης, μέχρι 250.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας κατά τον χρόνο απόκτησης, 350.000 ευρώ συνολική περιουσία και οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ, είναι να προστατευτεί και νομίζω ότι θα το πετύχουμε. Τα κόκκινα δάνεια είναι η μεγάλη πληγή και πρέπει να κλείσει» ανέφερε .
Για τη ΔΕΠΑ, ένα θέμα το οποίο η ΝΔ έφερε και στη Βουλή ο κ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε «καλό το παραμύθι τους, έχει και δράκο, μόνο που ο δράκος έχει το πρόσωπό τους. Πρόκειται για φαιδρή κατασκευή… Για τη ΔΕΠΑ, λεπτομέρειες ούτε χειρίστηκα ούτε γνωρίζω, όμως θα πω ότι το να κατεβάσεις εσύ τα ρολά αβίαστα σε 700 οικογένειες δεν είναι η πρώτη κίνηση που έχεις να κάνεις. Από πού κι ως πού έγινε ο Λαυρεντιάδης δικός μας;» ανέφερε ο υπουργός.