Με ενστάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως αναμένονταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν για άλλη μια φορά θέμα αντισυνταγματικότητας σε σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την Νέα Δημοκρατία θα θέτει θέμα επί της διαδικασίας, ενώ ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή επανέλαβαν τις θέσεις τους που εξέφρασαν και στην Επιτροπή προκειμένου να μην ψηφιστεί η Συμφωνία.
Την ώρα που η συνεδρίαση για τις Πρέσπες ξεκίνησε με επεισοδιακά, παραμένει σε εκκρεμότητα η πρόταση δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, όπως και η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Δεν έλειψαν ωστόσο και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τον κ. Δένδια να δηλώνει ότι «αρνούμαι να τοποθετηθώ στην πρόταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ακροδεξιού κόμματος. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής να σημειωθεί, ότι έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.
Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ μέσω του Πάνου Καμμένου κάλεσε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, να απαντήσει αν επιμένει ότι ο κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Διότι αν επιμένει, όπως είπε, τότε δεν υπάρχει λόγος η Βουλή να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
“Υπάρχει μείζον ζήτημα που δεν θέτει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το έγγραφο που εστάλη από τα Σκόπια εκτός από τη χρήση του όρου “Μακεδονικός λαός”, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Η ελληνική Βουλή έπρεπε να το σκίσει και να το πετάξει στα σκουπίδια”, είπε για τη ρηματική διακοίνωση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και χαρακτήρισε άκυρες τις τροποποιήσεις του Συντάγματος της γείτονος, διότι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί το τελικό και ενιαίο συνταγματικό τους κείμενο. Ανέφερε, επίσης, ότι το κείμενο που έστειλαν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ούτε την υπογραφή του προέδρου της FYROM.