Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην ” Η Βραδυνή της Κυριακής”
“Η κυβέρνηση, με πράξεις και παραλείψεις της, ναρκοθετεί τα θεμέλια της οικονομίας. Και αυτές οι νάρκες δεν σχετίζονται μόνο με τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το τραπεζικό σύστημα. Αφορούν και τη δημοσιονομική διαχείριση, τις διαρκώς αυξανόμενες οφειλές των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, τις μη εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου, την επιδείνωση της ρευστότητας σημαντικών δημόσιων φορέων, την ανεξέλεγκτη διόγκωση του κράτους, την υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας, κ.ά.” αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας.
Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση του διαλόγου μεταξύ του κ. Πολάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα τονίζει ότι “είναι ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικού ευτελισμού, υπουργικής αλαζονείας, κυβερνητικού αυταρχισμού και καταπάτησης της ανεξαρτησίας των θεσμών”. Σχετικά, με τη μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης σημειώνει ότι “αποτυπώνει τον τυχοδιωκτισμό και τον καιροσκοπισμό της, επιβεβαιώνει ότι η συγκολλητική της ουσία είναι η “αγάπη” για την εξουσία και αποδεικνύει ότι ο “πολιτικός κατήφορός” της δεν έχει τέλος”. Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι ένας βασικός λόγος για να κηρύξει ο κ. Τσίπρας εθνικές εκλογές νωρίτερα από τη λήξη της συνταγματικά προβλεπόμενης κυβερνητικής θητείας είναι ότι “η ήττα του στις ευρωεκλογές θα είναι συντριπτική”.
Τέλος, όσον αφορά τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων τονίζει ότι αυτή “πρέπει να προστατεύει την πρώτη κατοικία, να είναι λειτουργική και αποτελεσματική, να δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε οικογένειες που είχαν αντικειμενικό πρόβλημα να πληρώσουν τα δάνειά τους, να εντοπίζει και να αποκλείει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, να μην υπονομεύει τη βιώσιμη εκτέλεση του προϋπολογισμού και να διαφυλάσσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος” και επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να προβλέπεται μια εύλογη μείωση επιτοκίου.