Μετά το Πάσχα στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας

Μετά το Πάσχα αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Ειδικότερα, η δημόσια διαβούλευση στην οποία έχουν τεθεί και τα δύο νομοσχέδια των Κωδίκων βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη και η προθεσμία λήγει στις 14 Απριλίου.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, αναμένεται να ψηφιστούν αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ η κατάθεσή τους στη Βουλή αναμένεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

 

Όπως είναι γνωστό, η ψήφισή τους θα γίνει με τη διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή, θα ψηφιστούν στο σύνολό τους -ανά Κώδικα- και όχι κατ΄ άρθρον.

 

Πηγή: Μετά το Πάσχα ψηφίζεται από τη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας | iefimerida.gr

- Διαφήμιση -
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ