Η διερεύνηση πραγματικών υποθέσεων που αφορούν σε σκάνδαλα είναι λαϊκή απαίτηση, αναφέρει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο Π. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι «αυτό πρέπει να το κάνεις μέσα στο προβλεπόμενο συνταγματικό-θεσμικό πλαίσιο και δεν πρέπει να το εντάσσεις στο πλαίσιο μιας αγοραίας πολιτικής αντιπαράθεσης, γιατί τότε το ευτελίζεις» προσθέτοντας πως «αυτό ζητάει άλλωστε ο ένοχος, που κατά τη γνώμη μου είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γιατί του δίνει την αφορμή να κάνει μια fake αντεπίθεση. Να εφεύρει πολλά “σκάνδαλα” για να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι τελικά είμαστε όλοι ίδιοι».
Επίσης, αναφερόμενος στις επιθέσεις από την πλευρά της ΝΔ, αναφέρει ότι «δεν το κάνει μόνο επίσημα, αλλά με άλλους τρόπους, μέσα από τα ορκισμένα υπέρ της και υπέρ της διαπλοκής μέσα ενημέρωσης. Και έτσι διαχέει γενικά ευθύνες για να συγκαλύψει τις δικές της, τους πραγματικούς δηλαδή ενόχους».
Μιλώντας για την Προοδευτική Συμμαχία, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «την κατανοούμε ως μια απάντηση στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη αλλά και ως ανάγκη να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση (…) εγκαταλείποντας τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού».
Με αφορμή τη συμμετοχή προσώπων του παρελθόντος στην προοδευτική συμμαχία και ειδικότερα του Στέφανου Τζουμάκα, ο κ. Σκουρλέτης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τέτοιες περιπτώσεις δεν τις βάζουμε στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε το γεγονός ότι έχουν επαναδιατυπώσει τις θέσεις τους σε μια σειρά από ζητήματα. Τα πράγματα δεν είναι στατικά στην πολιτική».
Πρόσθεσε δε, ότι «αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη όταν βρισκόταν στο 3% τα λέει και τώρα», τονίζοντας ότι «σημασία έχει να μην χάνεις τον ιδεολογικό και πολιτικό σου προσανατολισμό».
Τέλος, για την συνάντηση του Π. Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, είπε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα το γεγονός, ελπίζω ακόμα και τώρα να ήταν μια αστοχία της στιγμής. ‘Αλλο η ανεκτικότητα της δημοκρατίας και άλλο να συναγελάζεσαι με του υμνητές των Ναζί. Ασφαλώς και πρέπει να υψώσουμε ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τείχος “αποκλεισμού” απέναντι στο φασισμό. Ας ήμαστε προσεκτικοί».