Βολές κατά του Πρωθυπουργού για την υπόθεση Novartis εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει την ιδιοκτησία και την ευθύνη της σκευωρίας για να αυτοπροστατευθεί ενόψει εκλογών. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, σχολίασε και την πρόσφατη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1 στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αυτός που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναγιώτη Πικραμμένο.
«Ο κ.Τσίπρας στη συνέντευξη του εμφανίστηκε ως εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος εισαγγελέας επειδή το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε αντίθετο σκάνδαλο δηλαδή σε μια οργανωμένη επίθεση κατά του πολιτεύματος και της δικαιοσύνης.
Έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από την παραγραφή, ακούστε θράσος το λέει αυτό απευθυνόμενος σε πρόσωπα για τα οποία η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο.
Το λέει για τον Πικραμένο και για μένα και αντί να ζητήσει συγγνώμη και να εκδηλώσει την ικανοποίησή του για την αρχειοθέτηση έρχεται και λέει ότι πρέπει να ζητήσω εγώ συγνώμη από τον Πικραμένο γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την αμελλητί διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.
Έρχεται με απύθμενο θράσος και μιλάει για το αμελλητί. Και λέει επίσης ότι θέλουμε παραγραφή ενώ η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί για μας».
Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην υπόθεση Πετσίτη λέγοντας πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει υπόθεση Πετσίτη αλλά υπόθεση Τσίπρα.
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι είναι υπέρ της συναίνεσης αλλά πρώτα πρέπει να συνετιστούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που έχουν κάνει τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια
«Δεν υπάρχει υπόθεση Πετσίτη, υπάρχει υπόθεση Τσίπρα και των υπουργών του που έχουν βλάψει με τις ενέργειές τους το δημόσιο συμφέρον.
Έχω ζήσει το βρώμικο 1989. Τότε η αριστερά της εποχής συνέπραξε γιατί χωρίς την κυβέρνηση Τζαννετάκη δεν θα μπορούσε να γίνει η παραπομπή αυτή.
Τα αισθήματά μου απέχουν πολύ από τα αισθήματα εκδίκησης και ποινικοποίησης, είμαι οπαδός της συναίνεσης, χρειαζόμαστε εθνική ενότητα αλλά δεν φτάνεις στην εθνική ενότητα και στην συναίνεση και στην άλλη την ανώτατη φάση εάν δεν αντιληφθούν όλοι και δεν συνετιστούν, αν δεν καταλάβουν τι γίνεται, τι κάνουν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Μια ενσυνείδητη αποδιάρθρωση της οικονομίας, της κοινωνίας και της θεσμικής ραχοκοκαλιάς της χώρας. Και αυτό θα σταματήσει με τις εκλογές με με άλλους κοινοβουλευτικούς συσχετισμόπους . Και θα επέλθει η κάθαρση να είστε βέβαιοι γι’ αυτό.