Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας δεν είπε ούτε λέξη για επενδύσεις

«Ο κ. Τσίπρας καλεί τώρα τους πολίτες να αποφασίσουν για τη ζωή τους που έκανε κομμάτια. Ο κυνισμός του δεν έχει όρια», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο συνέδριο για τις «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

 

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας θα πάρει την απάντηση στις κάλπες και πρόσθεσε: «Έχει όμως ιδιαίτερη αξία να επισημάνω κάτι από τη χθεσινή του ομιλία, ούτε λέξη για επενδύσεις. Έχει αλλεργία, ορκισμένος εχθρός. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν. Ούτε λέξη για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που συνεχώς κουτσουρεύει. Ούτε λέξη για τους χαμένους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας. Ούτε λέξη για την ανάπτυξη που με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καρκινοβατεί».

 

Επίσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε «εχθρική αντιμετώπιση» στις επενδύσεις καθώς, όπως είπε, δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία, τις εμπλοκές στην αδειοδότηση, τους υψηλούς φόρους και τις εισφορές, τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης κ.λπ.

Μίλησε για πολιτικά παιχνίδια που έγιναν εις βάρος των επενδυτών, είτε λόγω ιδεοληψίας είτε λόγω πελατειακών σχέσεων με τοπικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των ιδιωτικών επενδύσεων. «H κοινωνία μας απαιτεί αλλαγή πολιτικής, που θα απαντήσει θετικά και πειστικά στις 3 σημερινές μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα και την οικονομία μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά .

 

Τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ακράδαντα ότι η «λυδία λίθος» για τη νέα πορεία της χώρας είναι οι επενδύσεις. Μεγάλες εμβληματικές ξένες επενδύσεις, αλλά και πολλές επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις. Το ένα ούτως ή άλλως ευνοεί το άλλο».

 

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι είναι ώρα, λοιπόν, να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητες, και υπάρχουν όμως τρεις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Συγκεκριμένα, είπε: «Η πρώτη: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις. Ποιος άραγε θα επενδύσει τα χρήματά του αν κυριαρχούν διχαστικές λογικές του τύπου «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;

Η δεύτερη: Ένα προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Να πείσουμε τους ξένους επενδυτές ότι είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε πίσω μας ότι καθηλώνει τη χώρα.

Η τρίτη: Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Εθνικής Περιουσίας. Να λειτουργήσει όχι ως μηχανισμός υποθήκης στους πιστωτές, αλλά στα πρότυπα των Κρατικών Ταμείων κυρίαρχων χωρών που επενδύουν για το δημόσιο συμφέρον, προικίζουν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον, και χρηματοδοτούν επενδυτικές πρωτοβουλίες στους τομείς της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής».

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την πολιτική για την ανάπτυξη της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «δεν διαθέτει ως φαίνεται, συνολικό σχέδιο για την Ανάπτυξη. Η οριζόντια μείωση των φόρων που επαγγέλλεται δεν θα φέρει αυτόματα την ανάπτυξη». Και πρόσθεσε: «Πολλοί θα αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους, αλλά και την κατανάλωση. Αλλά θα είναι δραματικό αν, παρά τις νέες επενδύσεις, δεν μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, αν προκληθούν νέες αβεβαιότητες για την πορεία και τη σταθερότητα της Οικονομίας. Γι’ αυτό η πολιτική προσέλκυσης των επενδύσεων, η αναπτυξιακή στρατηγική γενικότερα, πρέπει να συνδυάζεται με τη σταδιακή και παράλληλη εφαρμογή ενός προγράμματος αποκατάστασης, βελτίωσης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αναστήλωσης του Κοινωνικού Κράτους, αύξησης της απασχόλησης με σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αυτό απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων μας. Κράτους, ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων».

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ