Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο ΕΒΕΠ

Oι προτάσεις-θέσεις του Ε.Β.Ε.Π. για την αναμόρφωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και την ανάπτυξη των ναυτιλιακών και εξαγωγικών δραστηριοτήτων, αλλά και τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τέθηκαν επί τάπητος, στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο της τακτικής Συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, προκειμένου να αναπτύξει το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος και στην οποία παρευρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι Βουλευτές στην Α’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία, κ.κ. Ζωή Ρούσσου, Μαρία Καλαγιά, Αναστάσιος Αβραντίνης και Νικόλαος Μανωλάκος.

 

Αναλυτικότερα, τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τον εφοδιασμό πλοίων,  ζητώντας να αναμορφωθεί το κανονιστικό πλαίσιο, τόσο όσον αφορά στο θέμα των απλουστευμένων και ευέλικτων διαδικασιών, όσο και στο θέμα των ελέγχων, που θα πρέπει να γίνονται στοχευμένα και με βάση την ανάλυση κινδύνου, προκειμένου να μην δημιουργούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην παράδοση των εφοδίων, αφού ο τομέας αυτός στηρίζεται στην ταχύτητα, την αξιοπιστία και τη συνέπεια.

 

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η ανάγκη ενεργοποίησης της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και όπως τονίστηκε «για όλα τα παραπάνω θέματα δεν απαιτείται κανένα κόστος, απλά χρειάζεται πολιτική βούληση».

 

Όσον αφορά στην αναμόρφωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, επισημάνθηκε ότι, υπάρχει ήδη σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο η νέα κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει και να επαναδιατυπώσει, διατηρώντας αρκετές από τις προτεινόμενες διατάξεις, που έχουν ήδη συμφωνηθεί στο δημόσιο διάλογο. Το Γ.Ε.ΜΗ., πρέπει να αντιμετωπιστεί, ως κύρια Υπηρεσία άρρηκτα εξαρτώμενη και συνδεδεμένη με τον Επιμελητηριακό Θεσμό.

 

Στροφή προς το επιχειρείν και την ιδιωτική οικονομία ήταν το κεντρικό νόημα της ομιλίας του κ. Α. Γεωργιάδη, ο οποίος υπογράμμισε:

 

«…Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα την πιο φιλοεπιχειρηματική και φιλοεπενδυτική χώρα της Ε.Ε. Θέλουμε, να σαρώσουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα ό, τι καθιστά δύσκολο το επιχειρείν, βγαίνοντας με επιτυχία στις διεθνείς αγορές. Θα επιδιώξουμε ρυθμό ανάπτυξης 4% τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής μας.  Στη νέα Ελλάδα, οι επιχειρηματίες θα είναι οι θεσμικοί μας εταίροι, γιατί εσείς βρίσκεστε στο «πετάλι» της πραγματικής οικονομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι, ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με στόχο το κέρδος και η κοινωνία κερδίζει πολλά πράγματα από τους παραγωγικούς ανθρώπους. Θα μας βρείτε, σε αυτή την προσπάθεια, τολμώ να πω, όχι μόνο συμμάχους, αλλά επισπεύδοντες…». Εν κατακλείδι, τόνισε πως, όλα τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση και ότι πρόκειται για μία ευκαιρία ιστορικών διαστάσεων.

 

Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, επισήμανε:

 

«…Πιστεύω ότι, με την απαραίτητη στήριξη και από τις δυο πλευρές, ο Επιμελητηριακός Θεσμός μπορεί να αναδειχθεί σε πολύτιμο εργαλείο, όχι μόνο για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και συνολικά για την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας, στη βάση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας. Τα Επιμελητήρια, εκτός από “δομές στήριξης των επιχειρήσεων”, μπορούν να γίνουν «κέντρα ψηφιακών γνώσεων», που θα μας οδηγήσουν με ασφάλεια στη ψηφιακή οικονομία και σε μία βιώσιμη ανάπτυξη, αντίστοιχη των οικονομικά ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών. Τα Επιμελητήρια της χώρας προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, με χρήματα των επιχειρήσεων, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο από τη νέα Κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Το προεκλογικό οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., όπως αναλύθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρα πιο κοντά στις ανάγκες της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αναμένουμε…» !

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους υποψήφιους Βουλευτές του Πειραιά, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. για τη βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Πειραιά, βασικές από τις οποίες είναι η στήριξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, η δρομολόγηση των διαδικασιών για την ίδρυση της «Ιπποδάμειας Αγοράς», η επικαιροποίηση της οικονομικής γεωγραφίας του Δήμου Πειραιά, η εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος κ. ά.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ