Βερναδάκης: Η ΝΔ θα μας επιστρέψει στη λιτότητα

«Έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα που στηρίζεται στην παραπληροφόρηση και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος, ο αντίπαλος είναι γεγονός ότι δούλεψε σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει συσπείρωση της παλιάς Δεξιάς σε όλες τις εκδοχές, από τα πιο ακροδεξιά κομμάτια μέχρι τα νεοφιλελεύθερα και πιο παραδοσιακά», είπε ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στον ρ/σ “105,5 Στο Κόκκινο”.

 

«Η κριτική που μας ασκείται έχει μία βάση, ότι ανοίξαμε πάρα πολλά -που καταφέραμε σε ένα βαθμό αλλά δεν ολοκληρώσαμε, από μικρά πεδία πολιτικής ως τα πιο μεγάλα, τα σκάνδαλα, κ.ό.κ. Αλλά σε αυτόν τον κόσμο έχουμε μεγάλη ανοχή και μεγάλη συμπάθεια. Υπάρχει φόβος ότι αυτά που κατακτήθηκαν αυτά τα τέσσερα χρόνια θα καταστραφούν με μία πολιτική της ΝΔ», συνέχισε ο κ. Βερναρδάκης και επισήμανε:

 

«Δεν φύγαμε από το καθήκον μας»


«Εμείς πρέπει να πείσουμε πως ό,τι δεν έγινε, δεν έγινε καλοπροαίρετα … ότι δεν φύγαμε από το καθήκον του να είμαστε ένα καλό υπόδειγμα πολιτικής αντιπροσώπευσης, να είμαστε παρόντες. Εάν το δουλέψουμε αυτό πόρτα-πόρτα, γραφείο-γραφείο, με ενσυναίσθηση για το ότι η κοινωνία έχει υποστεί πολύ μεγάλη πίεση και μιντιακή και επικοινωνιακή και οικονομική και κοινωνική. Εκτιμώ ότι με λογική και ευαισθησία, με προσωπική επαφή τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά».

 

«Ο κόσμος δεν θέλει από τον ΣΥΡΙΖΑ να του σκοτώσει την ελπίδα»


Ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε πως κόσμος δεν θέλει από τον ΣΥΡΙΖΑ να του σκοτώσει την ελπίδα, «δεν μπορούμε να πάμε μόνο στη λογική του “μη χείρον”, πρέπει να πάμε στη λογική ότι η επόμενη ημέρα κάνει καλύτερους και εμάς και τις πολιτικές μας», τόνισε και προσέθεσε: «Ο κόσμος θέλει να το ακούσει αυτό, γιατί έχει ελπίδα προς εμάς, καταλαβαίνει ότι μπορεί να προσβλέπει σε εμάς και να μας κριτικάρει γιατί και λάθη έγιναν και πράγματα ανολοκλήρωτα, που τα ξεκινήσαμε με τις πιο καλές προθέσεις αλλά στην πορεία έγιναν με τρόπο στρεβλό».

 

Γιατί η ΝΔ αποφεύγει την αντιπαράθεση;


Σ’ αυτό το πλαίσιο, θεωρεί «λογική την προσπάθεια της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη να αποφύγει την αντιπαράθεση απόψεων με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα». «Ξέρει η ΝΔ ότι το πρόγραμμά της είναι ενοχλητικό για μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας, δεν θέλει να τα οργανώσει, αλλά να πάει με την λογική του κατακερματισμού, αφήνει εστίες που δεν μπορούν να ομαδοποιηθούν», είπε ο κ. Βερναρδάκης και προσέθεσε.

 

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι όλα αυτά τα θραύσματα αντιλαϊκής πολιτικής που εκστομίζει η ΝΔ να τα αναδείξουμε ως συνολική πρόταση. Και αυτό σε κάποιο βαθμό τώρα το καταφέρνουμε, γι΄ αυτό αρκετός κόσμος συσπειρώνεται απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο να κατακρεουργηθούν βασικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν αυτά τα χρόνια».

 

«Η ΝΔ ετοιμάζει κλίμα για την επιστροφή στη λιτότητα»


Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μητσοτάκη περί μείωσης φόρων αλλά όχι το 2019 και το 2020 είπε ότι «προετοιμάζεται κλίμα για επιστροφή στον πυρήνα της λιτότητας».

 

Σύμφωνα με τον κ. Βεναρδάκη πρόκειται για την εφαρμογή ενός «σκληρού προγράμματος που στον πυρήνα του θα έχει μεγάλες αποδομήσεις στον δημόσιο τομέα, τη δημόσια Υγεία που θα είναι το εμβληματικότερο ξεχαρβάλωμα, στην Παιδεία, στο κοινωνικό κράτος ευρύτερα. Και βέβαια η ΝΔ θα έχει στην ατζέντα της την καταστολή, προσπαθώντας να συσπειρώσει το πιο αντιδραστικό κομμάτι του κοινωνικού της μπλοκ, επαγγέλλοντας την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ΄ κάνει επίθεση στα δικαιώματα, που είναι στον πυρήνα της ανασύνθεσης της Δεξιάς με όρους Ακροδεξιάς, για να περάσει μετά στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών λειτουργιών. Αυτό προσπαθεί να κρύψει, να πει ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε, αλλά κάτι άλλο».

 

Αναφέρθηκε, τέλος, στην επίδραση των τηλεοπτικών εκπομπών στη διάλυση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής. «Με ανησυχεί, και το είχαμε υποτιμήσει, την επίδραση στον ουσιαστικό πολιτισμό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, της κουλτούρας που παράγουν. Το γεγονός ότι αυτή την στιγμή η παραγωγή της γνώμης αποσυνδέεται από τον εργασιακό χώρο και την κοινωνική ζωή, ότι μεταφέρεται σε ένα πεδίο όπου μπορείς να ακούσεις την πιο «τελευταία»  αιρετικότητα και να γίνει περισσότερο πιστευτή από τις ίδιες τις συνθήκες ζωής και εργασίας, είναι βαθύτερο πρόβλημα που πρέπει να ξαναδούμε από την αρχή».

 

 

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ