Τσίπρας:Κινδυνολογεί ο Μητσοτάκης γιατί βλέπει τάσεις αποσυσπείρωσης

Επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο, γιατί κινδυνολογεί σε σχέση με το πιθανό αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ενώ επανέλαβε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι η επόμενη ημέρα της χώρας.

 

Αρχικά ο πρωθυπουργός απάντησε χαμογελώντας στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εάν δεν κερδίσει με αυτοδυναμία η ΝΔ τότε η χώρα θα ξαναπάει σε εκλογές των Δεκαπενταύγουστο, λέγοντας:

 

«Το μόνο που δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή. Νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

 

Συνέχισε λέγοντας ότι μετά το ερώτημα είναι «εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της ΝΔ την επόμενη μέρα, ή με κορμό της ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα. Ο κ. Μητσοτάκης τα λέει αυτά, διότι θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα κινδυνολογίας σε σχέση με την επόμενη μέρα και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. διότι φαντάζομαι ότι για να τα λέει αυτά βλέπει κάποιες τάσεις αποσυσπειρωτικές προς τις διακοπές, προς τη θάλασσα, 7 Ιουλίου είναι οι εκλογές και γι’ αυτό το λόγο κινδυνολογεί».

 

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί «οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ κρύβουν αίμα» απαντώντας ταυτόχρονα στην κριτική του κ. Μητσοτάκη ότι «ο λόγος του είναι αποκρουστικός και διχαστικός».

 

Ενώ είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Λέει ότι είναι αποκρουστικός ο δικός μου πολιτικός λόγος που μιλάει για τους κινδύνους να επιστρέψει η χώρα και η ελληνική κοινωνία σε όλα όσα έζησε, όχι στο πολύ παλιό παρελθόν, αλλά πέντε χρόνια πριν με την διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Εγώ θα σας πω κα Ζαχαρέα ότι αποκρουστικές είναι αυτές οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφαίος υπουργός. Αποκρουστική ήταν η πολιτική των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επί των ημερών του. Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε σε 300.000 λουκέτα στην αγορά σε 40% μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

 

Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε την ανεργία στο 28% και δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αποκρουστική πολιτική».

 

 

Το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές, το 2019, αλλά και το 2020. Και τι λέει θα κάνει; Εάν εκλεγεί, σκοπεύει να εφαρμόσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων με βάση το οποίο σκοπεύει, ελπίζει να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει σε αυτές τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες έχει αναλύσει, αλλά σε βάθος 4ετίας.

 

Ακολούθως o πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς έχουμε εξαγγείλει πολύ συγκεκριμένους στόχους, πολύ συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις για το 2020. Έχουμε μιλήσει για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και τη ριζική μείωση από εκεί και παραπάνω. Έχουμε μιλήσει για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% στο 20% στη φορολογία εισοδήματος. Έχουμε μιλήσει για περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ, του μεσαίου συντελεστή από το 13% στο 11%. Για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. Για μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%. Στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μεσαία τάξη».

 

Ακολούθως έθεσε δύο ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη -έστω και δια της τεθλασμένης αφού όπως ανέφερε δεν δέχεται να κάνει ντιμπέιτ μαζί του: «Πρώτο ερώτημα: για ποιο λόγο χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να ρίξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε καταθέσει πρόταση συγκροτημένη, συγκεκριμένη, με τον Ειδικό Λογαριασμό, με την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ρευστότητα που έχουμε σήμερα στα δημόσια ταμεία που τα παραλάβαμε άδεια και σήμερα έχουν πάνω από 34 δισεκατομμύρια ρευστότητας, προκειμένου να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα από το 2020, δίχως να παραβιαστεί η συμφωνία με τους εταίρους μας… Γιατί δεν το αποδέχεται αυτό; Και λέει ότι θα δελεάσει τους εταίρους μας με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων για να πετύχει κάτι που εμείς ήδη έχουμε πετύχει.

 

Και το δεύτερο ερώτημα. Ποιο θα είναι αυτό το κύμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα δελεάσει τους εταίρους μας για κάτι το οποίο ήδη έχουμε εμείς πετύχει; Ας μην γελιόμαστε και δεν είναι θέμα πώς θα το περιγράψουμε αυτό, αν θα μιλήσουμε για μεταρρυθμίσεις που κρύβουν αίμα γιατί αυτό το είπα, διότι πράγματι αυτές οι μεταρρυθμίσεις στοίχησαν ζωές».

 

 

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ