Θεοχάρης: Μέλημα η θωράκιση του τουριστικού προϊόντος

Αλλαγή σελίδας και στην ηγεσία του τουρισμού σήμερα, με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υπουργού Τουρισμού Χάρη θεοχάρη, όπου και επίσημα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου, μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής. Πλέον το οργανόγραμα προβλέπει και θέση υφυπουργού, όπου καλύφτηκε από τον Μάνου Κόνσολα, τομέρχη της Νέας Δημοκρατίας για θέματα τουρισμού.

 

Στην διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής που έλαβε χώρα στο υπουργείο Τουρισμού, ο νέος υπουργός Χάρης Θεοχάρης στάθηκε στη σημασία του τουρισμού, ως τον πυλώνα που μπορεί να έχει το δικό του ισχυρό μέρισμα στην ανάπτυξη της χώρας.

 

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να γυρίσει στην ανάπτυξη του 4% ετησίως και ο τουρισμός θα έχει σημαντική συνεισφορά σε αυτή την προσπάθεια. Ο νέος υπουργός Τουρισμού μίλησε για τα εργαλεία του ψηφιακού μάρκετιγκ και την στροφή στην καινοτομία, στην προσπάθεια ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας. Την ίδια στιγμή, αφού επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση υπογράμμισε ότι το υπουργείου Τουρισμού έχει μεγάλες προκλήσεις και αναπτυξιακές δυνατότητες. Στο σημείο αυτό ο κ. Θεοχάρης δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας, επεσήμανε ότι μέλημα της νέας ηγεσίας θα είναι και η θωράκιση του τουριστικού προϊόντος.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας συμπλήρωσε ότι βούληση της νέας ηγεσίας είναι να παράξει πλούτο και καλά αμοιβόμενες νέες θέσεις εργασίας. «Θα παράξουμε βιόσιμη και ορατή ανάπτυξη σε όλους», σημείωσε.

 

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Θανάσης Θεοχαρόπουλος αφού στάθηκε στα πεπραγμένα του τουρισμού το προηγούμενο διάστημα, όπως αυτά αποτυπώνονται σε έσοδα και αφίξεις, αλλά και επενδύσεις, σημείωσε ότι το υπάρχον έργο πρέπει να έχει και συνέχεια. «Ο τουρισμός απαιτεί ενότητα και συνεργασία», τόνισε ο κ. θεοχαρόπουλος.

Ο τομέας του τουρισμού και των ταξιδίων στην Ελλάδα, το 2018, αναπτύχθηκε κατά 6,9% – με ρυθμό ανάπτυξης τρεισήμισι φορές υψηλότερο από το ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της εθνικής οικονομίας, που ήταν 2,0%, όπως επισημαίνεται σε έρευνα του το Παγκόσμιο Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC. Την ίδια στιγμή ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20,6% του ΑΕΠ της Ελλάδας, έναντι 10,4% που είναι αντίστοιχα το παγκόσμιο ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα πέντε ευρώ που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα το περασμένο έτος προήλθε από τον κλάδο του τουρισμού και των ταξιδίων, και αντιστοιχούν σε δαπάνες ύψους 37,5 δισ. ευρώ (44,6 δισ. δολάρια). Επίσης, το ένα τέταρτο της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα βασίζεται στον τουρισμό, και ισοδυναμεί με 988.600 θέσεις εργασίας. Το 2019, ο αριθμός αυτός προβλέπεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, για πρώτη φορά από τότε που το WTTC καταγράφει την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Το 2018 η Ελλάδα προσέλκυσε επιπλέον 9 εκατομμύρια τουρίστες φτάνοντας το 2018 τα 33 εκατομμύρια μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ