Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος εισάγει θεσμικές αλλαγές που έχουν στόχο να κάνουν πιο δυνατό το κράτος για την εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια.
«Τι κρύβεται πίσω από τις πομπώδεις διακηρύξεις για το επιτελικό κράτος; Με αυτές τις εξαγγελίες τι ακριβώς θα ωφεληθεί ο λαός; Θα επιστρέψουν οι συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα; Θα αλλάξει η εργασιακή ζούγκλα; Θα σταματήσουν να σκοτώνονται οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας; Θα υπάρξει μόνιμη εργασία; Θα αλλάξει το φορολογικό σύστημα που συντρίβει το λαό; Το επιτελικό κράτος θα καταργήσει τα μνημόνια;», είπε ο Θανάσης Παφίλης και προσέθεσε ότι οι θεσμικές αλλαγές έχουν στόχο να κάνουν πιο δυνατό το κράτος για την εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
«Όπως θυσιάσατε τα λαϊκά συμφέροντα, κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι τώρα, με αυτές τις αλλαγές, με συνταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προστατεύονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απευθυνόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής. Είπε ακόμα ότι «με το νομοσχέδιο το κράτος γίνεται πιο ανθεκτικό, για την ανάκαμψη των κερδών αυτών που κατέχουν τον πλούτο στη χώρα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση διαμορφώνει έναν σκληρό πυρήνα ανώτερων κρατικών υπαλλήλων που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια της πολιτικής αυτής ανεξάρτητα από την εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, γιατί όλοι έχουν υπογράψει δεσμεύσεις στην ΕΕ και έχουν ως ευαγγέλιο τον αυστηρό έλεγχο εφαρμογής της από την Κομισιόν».
«Πολιτικούς γιάπηδες θέλετε να φτιάξετε», είπε ο Θανάσης Παφίλης και τόνισε πως «ο ισχυρισμός ότι το κράτος θα είναι φιλικό και θα υπηρετεί τον πολίτη, δεν αντέχει ούτε στο Δημοτικό» γιατί «το αστικό κράτος, είναι σκληρό ταξικό κράτος και τα συμφέροντα είναι αντιτιθέμενα αφού όσο πιο πολύ δουλεύει ο εργαζόμενος τόσο κερδίζει ο καπιταλιστής».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο του νομοσχεδίου για την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”.
«Η πρόθεση του άρθρου 113 να κατασκευάσει ένα εθνικό αφήγημα και ενιαία εικόνα της ιστορίας της Ελλάδας, επιχειρεί να συσκοτίσει τις ταξικές αντιθέσεις που συντέλεσαν στη διαμόρφωση και στην πορεία του ελληνικού κράτους. Πολύ περισσότερο, επιχειρεί να συσκοτίσει τη διαχρονική ταξική του ταυτότητα. Ποτέ δεν ήταν κράτος όλων των Ελλήνων, με την ταξική έννοια», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και κατήγγειλε ότι «το νομοσχέδιο επιχειρεί να προάγει το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας και, μέσα από αυτό, να παρουσιάσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης ως συμφέροντα ολόκληρης της κοινωνίας. Θέλει να διευκολύνει την αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από όλα τα αστικά κόμματα, στο όνομα των εθνικών συμφερόντων και των αστικών δικαιωμάτων».
Είπε επίσης ότι το ΚΚΕ, με δικές του εκδηλώσεις, θα προβάλει πλατιά στο λαό τις θέσεις του και φυσικά θα πάρει μέρος σε όποιες συζητήσεις κληθεί, προβάλλοντας την πραγματική ιστορία της χώρας, από αυτή τη σκοπιά.
\