Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η ανάπτυξη

“Όταν βρισκόμαστε σε αναπτυξιακή παγίδα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα εργαλεία. Η έμφαση στην ανάπτυξη ως βασική προτεραιότητα είναι κάτι που όλοι συμμεριζόμαστε απόλυτα”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την είσοδό του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

 

Καθώς στην συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο και οι προκλήσεις έναντι της Κύπρου -το επισήμανε άλλωστε στις δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος Μακρόν-, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο”.

 

Γενικότερα, ο πρωθυπουργός δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και γι’ αυτό ξεκινά από τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 24% για τα κέρδη του 2019 και στο 20% την επόμενη χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό επιμένει στα όσα είχε δηλώσει προεκλογικά για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων (που αποτελεί απαράγραπτη δέσμευσή του), ότι το θέμα θα τεθεί σε συνάρτηση με την αξιοπιστία της χώρας για το 2021 και ότι προέχει η εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού και η τήρηση της δέσμευσης για το 2020.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν συζητήθηκε η δυνατότητα για γαλλικές επενδύσεις στη χώρα μας και η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρότζεκτ με ικανοποιητικό βαθμό ωρίμανσης. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για να βγούμε από την κρίση.

 

Σύμφωνα πάντα τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο συζητήθηκαν συνολικότερα οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η προοπτική συγκλίσεων και συμμαχιών σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα, όπως π.χ. η κλιματική αλλαγή, των συντηρητικών με τους φιλελεύθερους, τους πράσινους και τους σοσιαλιστές, ώστε να δώσουν ώθηση στις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρώπη.

 

Τέλος, έγινε συζήτηση για θέματα πολιτισμού ενόψει και του εμβληματικού για την Ελλάδα έτους 2021. Από ελληνικής πλευράς υπάρχει η πρόταση για έκθεση των γλυπτών του Παρθενώνα που υπάρχουν στον Λούβρο στην Ελλάδα, με αντίστοιχη έκθεση χάλκινων γλυπτών που μέχρι τώρα δεν έχουν βγει από την Ελλάδα στο μουσείο του Λούβρου. Το θέμα εξετάζουν τα υπουργεία Πολιτισμού των δύο χωρών για να προωθήσουν την υλοποίησή του, ωστόσο η θέση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι σε τέτοια θέματα.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ