Γεωργιάδης: Το Ελληνικό μπορεί να αποτελέσει σύμβολο της νέας Ελλάδας

«Το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο της νέας Ελλάδας, που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Μιλώντας στην εκδήλωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με θέμα: «Ελληνικό: Η πρωτεύουσα των Επενδύσεων», ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι γενικότερα, οι επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον, τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης.

 

«Με τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τον πρωτοφανή συντονισμό μεγάλου αριθμού υπουργείων και με ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων και εργασίας, έκλεισαν εκκρεμότητες της επένδυσης του Ελληνικού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι η πρώτη του συνάντηση μόλις ανέλαβε υπουργός, ήταν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, προς την κατεύθυνση της επίλυσης ζητημάτων που εκκρεμούσαν.

 

Μάλιστα, κάνοντας αναφορά στον όγκο των εκκρεμοτήτων της επένδυσης όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, αναφορικά με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις και τις διοικητικές πράξεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «θα χρειαζόντουσαν 3.000 χρόνια για να ολοκληρωθεί».

 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, είπε ότι είμαστε πλέον προ των πυλών της έναρξης της επένδυσης, από την οποία δεν θα επωφεληθεί μόνο η περιοχή αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα. Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι το έργο του Ελληνικού δεν αποτελεί μόνον την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, αλλά και ένα όραμα για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.

 

«Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για εθνική συνεργασία. Η πολυπλοκότητα των έργων σε δεκάδες τομείς της οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες για συνεργασίες», είπε ο κ. Αθανασίου, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε επενδυτές για τα επιμέρους έργα του Ελληνικού.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ