Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μίχαλο και πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ

«Μην διανοηθεί η κυβέρνηση τη μη καταβολή του δώρου Πάσχα»

 

Τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά.

 

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις της πανδημίας στη δημόσια υγεία.

 

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και των τομεαρχών Οικονομίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά και Έφη Αχτσιόγλου.

 

Ανησυχία για τις βαθιές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

 

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Παράλληλα εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τα οποία πρέπει να αποσαφηνιστούν και να διευρυνθούν.

 

Τσίπρας: Αναγκαία τα οριζόντια μέτρα

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας.

 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών. Το Κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων.

 

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

 

Τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

 

Αυτό που ζητεί από την Κυβέρνηση , όπως προκύπτει από την δήλωσή του Αλέξη Τσίπρας μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψη  είναι:

 

1. Άμεσα κρατική παρέμβαση στις τράπεζες, ώστε να παγώσουν τις δανειακές οφειλές και για τα φυσικά πρόσωπα, να παγώσουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, καθώς και να παρατείνουν την εξόφληση των επιταγών για όσο διαρκεί η κρίση.

 

2. Απαγόρευση απολύσεων με ταυτόχρονη καταβολή από το κράτος πλήρως των μισθολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όπως φυσικά και του δώρου του Πάσχα.

 

3. Παροχή άτοκων δανείων στις επιχειρήσεις, καθώς και η δημιουργία νέων εργαλείων ρευστότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

 

4. Συγκρότηση, ενός αντίστοιχου “σχεδίου Ηρακλής” για τις επιχειρήσεις και την εγγύηση του δημοσίου σε επιχειρηματικά δάνεια.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ