Μηταράκης: Θλιβερές εξαιρέσεις όσοι ζητούν μίσθωση πλοίων με 100.000 την ημέρα

Ο υπουργός παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τους μετανάστες

 

Ως θλιβερές εξαιρέσεις χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης όσους ζητούν μίσθωση πλοίων με 100.000 την ημέρα για τους μετανάστες.

 

Την τοποθέτηση αυτή έκανε ο υπουργός απαντώντας στην κριτική της κ. Αναγνωστοπούλου συνολικά για τους χειρισμούς στο θέμα, και άφησε αιχμές για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες κλειστές δομές στα νησιά ώστε να κλείσει η Μόρια και η ΒΙΑΛ.

 

“Δεν σας είδα να στηρίζεται τις νέες δομές για να κλείσει η Μόρια και η ΒΙΑΛ, από την μια γκρινιάζετε αλλά εσείς δεν ήσασταν μέρος της λύσης όταν πήγαμε να φέρουμε λύσεις”, ήταν η αιχμηρή απάντηση του υπουργού στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί μη αποσυμφόρησης. “Δικοί σας βουλευτές ήταν εκεί. Και μην λέτε πως επί των ημερών σας δεν είχε τόσους πολλούς στην Μόρια, γιατί εσείς τους μετακινούσατε στην ενδοχώρα”.

 

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε επίσης  ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 28 κρούσματα κορωνοϊού “και ευτυχώς κανένα θύμα”, γιατί ελήφθησαν  μέτρα προστασίας από την 1η Μαρτίου, ενώ υπογράμμισε ότι χάρις στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ να ληφθούν αυξημένα μέτρα στα σύνορα, οι ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί στα νησιά και όποιες λίγες αφίξεις διαχωρίζονται και δεν καταλήγουν σε Μόρια, ΒΙΑΛ, Βαθύ, Κω και Λέρο.

 

Στα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός ανέφερε ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 100.000 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων 70.000 είναι σε δομές. Κατεγράφησαν κρούσματα σε δύο από τις 38 δομές, εκ των οποίων τα 23 στην Ριτσώνα και 5 στην Μαλακάσα. “Φροντίσαμε να ενημερωθούν στις γλώσσες τους για να προσέχουν, ενώ σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο σε συνεννόηση με τους τοπικούς άρχοντες φτιάχνουμε χώρους καραντίνας, ώστε να μην μπουν στον γενικό πληθυσμό όσοι έρχονται τώρα. και σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες εργαζόμαστε για την φιλοξενία των πιο ευάλωτων”.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ