Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, απευθείας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας .
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος είναι το κεντρικό πρόσωπο στην έρευνα για την υπόθεση Novartis, δυο εικοσιτετράωρα πριν η Προανακριτική Επιτροπή ρίξει αυλαία, συνοδευόμενος από τους νομικούς του παραβάτες, κατέθεσε αυτοπροσώπως το αίτημα ακυρότητας στο δικαστικό συμβούλιο καταγγέλλοντας για ακόμη μια φορά πολιτική δίωξη σε βάρος του και ζητώντας την κρίση της τακτικής Δικαιοσύνης.
Την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο αίτημα κατατέθηκε και στην Βουλή και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των συνηγόρων του Δημήτρη και Λυδία Τσοβόλα ο κ. Παπαγγελόπουλος «ζητεί την κήρυξη ακυροτήτων και την άρση των αμφισβητήσεων (κατά άρθρο 244 παρ. 5 Κ.Π.Δ.) που έλαβαν χώρα κατά την διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση που αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής σε βάρος του. Μεταξύ των άλλων λόγων ακυρότητας που προβάλλονται είναι και οι εξής:
Παράνομη η εξαίρεση από την Επιτροπή των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλου και Πολάκη.Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και κλήση του Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων στην Επιτροπή χωρίς να προσδιορίζονται έστω και στοιχειωδώς οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε και κλήθηκε για εξηγήσεις, γεγονός που αντίκειται και στην Ευρωπαϊκή και στην Ελληνική νομοθεσία και παραβιάζει τα υπερασπιστικά του δικαιώματα.Μη παροχή εύλογου χρόνου για μελέτη της δικογραφίας διακοσίων τριανταπέντε χιλιάδων σελίδων προκειμένου να μπορεί εγκαίρως και αποτελεσματικά να μελετήσει την δικογραφία και να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.Κλήση του Παπαγγελόπουλου για παροχή εξηγήσεων χωρίς η Επιτροπή προηγουμένως να συλλέξει το απαραίτητο ανακριτικό υλικό, όπως ορίζει ο νόμος, στερώντας έτσι απ’ αυτόν θεμελιώδη υπερασπιστικό του δικαίωμα. Θα έπρεπε πρώτα να συλλέξει όλο το αποδεικτικό υλικό και μετά να κληθεί ο Παπαγγελόπουλος για παροχή εξηγήσεων.Παράνομη μη κλήση για εξέταση ουσιωδών μαρτύρων και του μηνυτή Αντώνη Σαμαρά για να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Επιτροπή.
Οι ανωτέρω σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής, αποκαλύπτει ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική.”