«Ποτέ δεν φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ για να χρειαστεί να επιστρέψουμε σε αυτό. Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη και το βασικό στήριγμα του Κινήματος Αλλαγής. Το έχω πει και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής είναι προϋπόθεση για να δικαιωθεί το έργο του ΠΑΣΟΚ, που τόσο στοχοποιήθηκε για να ξεπλύνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τις δικές τους ευθύνες», υποστηρίζει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρωτινός Λόγος», της Πάτρας, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη διαδικτυακή συζήτηση του Κινήματος Αλλαγής, με στελέχη από την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, τη προσεχή Δευτέρα το βράδυ.
Η κυρία Γεννηματά αναφέρει πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής, παρά μόνο «η συλλογική μας δέσμευση και προσπάθεια να κάνουμε πράξη τη νέα Αλλαγή, που αντλεί έμπνευση από την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα και μπολιάζεται από τη δύναμη των ιδεών του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού για τολμηρές προοδευτικές, μεταρρυθμίσεις», όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει ότι θα τηρηθεί πλήρως το καταστατικό και όσα προβλέπονται με την συζήτηση να ανοίγει οργανωμένα το φθινόπωρο.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής καταλογίζει στη κυβέρνηση της ΝΔ την πολιτική ευθύνη για τον διορισμό Λιγνάδη, που δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί. «Εμείς θέλουμε να σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης. Δεν θα ακολουθήσουμε στον κατήφορο της λάσπης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που από κοινού διολισθαίνουν με τρόπο αποκρουστικό, υποτάσσοντας την ουσία στο βωμό του μικροκομματικού τους κέρδους», επισημαίνει.
Επίσης προσάπτει απανωτά λάθη και αστοχίες στην διαχείριση της πανδημίας λέγοντας πως ο επιδημιολογικός χάρτης αναβοσβήνει στο κόκκινο, το ΕΣΥ πιέζεται ξανά, η αγορά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν. Ειδικά για τις οικονομικές επιπτώσεις η κυρία Γεννηματά τονίζει πως οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενους. «Είναι στοχευμένες και τεκμηριωμένες, ενώ καλύπτονται πλήρως στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δημοσίως δηλώσει ότι διαθέτει για την πανδημία, πάνω από 30 δισ. ευρώ», σημειώνει.
Εξίσου επικριτική είναι για την κυβερνητική επιλογή στη Παιδεία και τη ειδικότερα για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, όπου υπογραμμίζει πως «σκόπιμα διασπά το μέτωπο της πλειοψηφίας που θέλει φύλαξη των πανεπιστημίων αλλά όχι αυτού του τύπου. Μετατρέπει το ερώτημα “φύλαξη ή ασυδοσία” στο “αστυνομία ή όχι αστυνομία”».