«Η βούληση σας είναι να αξιοποιήσετε μια πολύ δύσκολη συνθήκη για όλους μας ως ευκαιρία για να περιστείλετε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία και αυτό κ. πρόεδρε θα είναι ένα στίγμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο βαθμό που σπεύσατε να αναλάβετε πλήρως την ευθύνη, λυπάμαι και φοβάμαι ότι θα είναι κι ένα στίγμα και για εσάς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος είχε λάβει τον λόγο νωρίτερα για να απαντήσει στις σχετικές κατηγορίες που διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι «πέρα από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, θα ήταν χρήσιμο κι ένα εμβόλιο κατά της υποκρισίας, γιατί αυτό που γίνεται εδώ σήμερα είναι προφανές ότι είναι υποκρισία», προσθέτοντας ότι «είναι πρόσχημά σας ο κορωνοϊός προκειμένου να διατηρήσετε σε καταστολή την κοινοβουλευτική διαδικασία». «Αναφερθήκατε με υγειονομικούς όρους στον επιπολασμό του κορωνοϊού, λέτε κι εμείς δεν έχουμε έγνοια γι’ αυτό;», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα, σχολιάζοντας: «Ποιες είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης; Οι αποφάσεις της ήταν να κάνει lockdown με 200 κρούσματα και να ανοίξει τα πάντα με 3.000 κρούσματα, τα πάντα εκτός από το Κοινοβούλιο». Πρόσθεσε ότι «αν η έγνοια σας ήταν ο επιπολασμός του ιού δεν θα άρατε το lockdown μονάχα για να έρθουν οι τουρίστες. Εκτός αν φέρουμε τουρίστες και στη Βουλή μπας και κάνουμε κανονικές διαδικασίες…».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι εκείνος να δεχτεί το επιχείρημα του κ. Τασούλα ότι η ταυτόχρονη παρουσία 300 βουλευτών σε μια κλειστή αίθουσα μπορεί να είναι «υγειονομικά προβληματική», ωστόσο έθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής τα εξής ερωτήματα: «Η σταδιακή παρουσία βουλευτών προκειμένου να ψηφίζουν αυτοπρόσωπα στις ονομαστικές ψηφοφορίες είναι υγειονομική βόμβα; Η δυνατότητα του βουλευτή -που σας το ζητάω 6 μήνες τώρα- όπως μιλάει με το webex να ψηφίζει και με webex στη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, είναι υγειονομική βόμβα; Οι 14 επερωτήσεις που καταθέσαμε και δεν έχουν συζητηθεί, δεν συζητήθηκαν γιατί είναι υγειονομική βόμβα η συζήτηση; Η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έχω ζητήσει 6 μήνες και δεν τη θέτετε σε διαδικασία, δεν το κάνετε επειδή είναι υγειονομική βόμβα;». «Προφανώς και όχι», είπε.