Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.
Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς: «Μιλήσαμε μία κοινή γλώσσα, τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία παλεύω και επιμένω εδώ και δύο χρόνια. Και η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται και βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική».
Χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη την πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ για τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους παρατήρησε:
«Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Μόνο που δεν είναι λεπτομέρεια ούτε η ρευστότητα της ελληνικής Οικονομίας, ούτε το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων. Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει».
Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Στ. Δήμας, οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης και ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδης.
Παράλληλα, να σπεύσει να διαπραγματευτεί καλεί την κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς πριν οριστικοποιηθεί η κυοφορούμενη λύση που προβλέπει δραστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα σε μια δήλωση του μετά την συνάντηση με τον γερμανό αντικαγκελάριο Φ. Ρέσλερ έθεσε ευθέως το πρόβλημα που θα σημάνει το «κούρεμα» για τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τις ελληνικές τράπεζες.
Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι θα είναι απέναντι σε μια επαχθή για την χώρα λύση.
Τις ενστάσεις του κόμματος του στις κυοφορούμενες αποφάσεις μέσω της αναθεώρησης της απόφασης της 21ης Ιουλίου αναμένεται να αναλύσει και να δημοσιοποιήσει ο Α. Σαμαράς στην τοποθέτηση του την Δευτέρα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.
«Όπως θυμάστε -απάντησε ο Α. Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους- και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια.
Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει».