Γεννηματά: Η ψηφιακή κάρτα που θεσπίζει η κυβέρνηση είναι μέτρο του ΠΑΣΟΚ από το 2010

«Εκθεμελιώνεται το εργατικό δίκαιο. Μας γυρίζουν στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, ενώ ιδιαίτερα στις συνθήκες που ζούμε σήμερα, ο εργαζόμενος πρέπει να νιώθει ασφαλής περισσότερο από ποτέ», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ασκώντας για άλλη μία φορά έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο.

 

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στο OPEN, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «είναι η παλαιά Νέα Δημοκρατία της δεκαετίας του ΄90. Είναι κρίμα για τη χώρα. Είναι φανερό ότι εξυπηρετεί μία ελίτ επιχειρηματική και κομματική και ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση δρομολογεί τα πράγματα για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Επίσης υποστηρίζει ότι η ψηφιακή κάρτα που θεσπίζει η κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης ως τομή, είναι μέτρο του ΠΑΣΟΚ από το 2010.

 

«Πρώτον, δεν το παραδέχονται και δεύτερον, λένε ότι δεν θα την υλοποιήσουν, παρά μόνο πιλοτικά. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν θα υλοποιηθεί σε πλήρη έκταση η ψηφιακή κάρτα, που θα μπορούσε να είναι μία ασφαλιστική δικλείδα για να προστατευθεί ο εργαζόμενος απέναντι σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις που φέρνει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το 2022 θα είναι σε πλήρη εφαρμογή η ψηφιακή κάρτα. Περιμένουμε, θα το δούμε», επεσήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ αντέκρουσε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης πως και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπως της Ισπανίας, εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα.

 

«Με τελείως διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, με άλλο παραγωγικό μοντέλο και διαφορετικό συνολικό πλαίσιο. Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αντέδρασε με τοποθέτησή του απέναντι στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι σε αυτή τη φάση ιδιαίτερα, ο εργαζόμενος πρέπει να νιώθει ασφαλής για να είναι και πιο παραγωγικός», ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε ότι μπορεί το ΚΙΝΑΛ να καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, αλλά θα ψηφίσει άρθρα και διατάξεις.

 

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι εμείς δεν έχουμε σχέση με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Όταν είναι κάτι θετικό το ψηφίζουμε. Είναι αδιανόητο να μην ψηφίσουμε ευρωπαϊκές οδηγίες, τις οποίες διεκδικούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να τις φέρει η χώρα μας για να τις κυρώσει. Επομένως θα τις ψηφίσουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι επειδή κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από την κύρωση υποχρεωτικών οδηγιών, θα μπορεί να ξεθεμελιώσει το εργατικό δίκαιο», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ρωτήθηκε για την επικείμενη συνάντηση των κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, αύριο στις Βρυξέλλες.

 

«Βλέπουμε απροετοίμαστες συναντήσεις με τον κ. Ερντογάν, οι οποίες ποτέ δεν έφεραν τα αποτελέσματα που θα θέλαμε και επί κ. Τσίπρα και επί κ. Μητσοτάκη. Το χειρότερο είναι ότι έχουμε τις συζητήσεις για τη θετική ατζέντα μέτρων για την Τουρκία, χωρίς να υπάρχει από την πλευρά της Ελλάδας μία στρατηγική να διεκδικήσουμε μία νέα σχέση με την Τουρκία, που δεν θα έχει μόνο θετικές ρυθμίσεις γι’ αυτή τη χώρα, αλλά και συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Τολμώ να πω, ότι θα μπορούσαμε να χαράξουμε μία στρατηγική αν είχαμε προετοιμαστεί με τις κατάλληλες συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για ένα νέο Ελσίνκι», ισχυρίστηκε η Φώφη Γεννηματά

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ