Η πολιτική και οι αποφάσεις που παίρνονται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση στην Ελλάδα απομακρύνουν με μαθηματική ακρίβεια τους στόχους που έχει θέσει το ΔΝΤ, ήταν αυτό που επισήμανε κυρίως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο κ. Αβραμόπουλος της τόνισε πως η πραγματική οικονομία αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, προκειμένου η Ελλάδα να βγει στις αγορές, φαντάζει μακρινό όνειρο καθώς η διάμετρος του κύκλου της ύφεσης όλο και μεγαλώνει.
Στην συνέχεια της είπε τους σχέδιο δημοσιονομικής ανάπτυξης από μέρους της Νέας Δημοκρατίας το οποίο έχει σαν βάση τη προστασία κοινωνικής συνοχής.
«Μετέφερα στην κ. Λαγκάρντ την κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες μιας πολιτικής, που είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς και στους στόχους που έχουν τεθεί.
Τη διαβεβαίωσα όμως – εκ μέρους του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά – ότι η Νέα Δημοκρατία, συμφωνεί με το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης, όχι με τη μεθοδολογία που ακολουθείται μέχρι σήμερα, διότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος σήμερα είναι η ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας και η ανάγκη προστασίας της κοινωνικής συνοχής».
Για εποικοδομητική αντιπολίτευση
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε επίσης στην κα. Λαγκαρντ για την εποικοδομητική αντιπολίτευση τα δύο χρόνια που ασκεί η Νέα Δημοκρατία και υποστήριξε πως η στάση της, συμβάλει στη διέξοδο της κρίσης.
«Της μετέφερα τις θέσεις και τις απόψεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις οποίες πρέπει να πω, ότι γνώριζε αλλά και την εποικοδομητική αντιπολίτευση που η ΝΔ τηρεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Έχει βοηθήσει και ψηφίσει ότι είναι θετικό για τη διέξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη, ενώ έχει καταψηφίσει ότι οδηγεί σε νέο κύκλο ύφεσης.
Της υπογράμμισα όμως και την αγωνία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Ελλάδα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της, ως μέλος της Ευρωζώνης, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της, κάτι που προϋποθέτει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό, ώστε να αναλάβει μόνη της τα του οίκου της, πέραν από την τακτοποίηση του χρέους.
Μόνο έτσι θα ανατραπεί η συνεχιζόμενη ύφεση και θα αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη».