Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύντομη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από ένταση, καθώς ο κ. Παπανδρέου φέρεται να ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να ρίξει τους τόνους και να καταδικάσει όλα όσα κυκλοφορούν για «κρεμάλες» και «Γουδί».
Ο πρόεδρος της ΝΔ από την πλευρά του, σχολίασε ότι αν δεν ήταν τόσο κρίσιμες οι στιγμές δεν θα πήγαινε στη συνάντηση μετά το «υβρεολόγιο», όπως είπε, του Πρωθυπουργού εναντίον της Ν.Δ., κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
«Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω…Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε».
Ο κ. Παπανδρέου τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη», είπε αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατά της ΝΔ κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η οποία προηγήθηκε της συνάντησης.
«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έκανε στον κ. Σαμαρά αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και παράλληλα του ζήτησε να στηρίξει το πολυνομοσχέδιο. «Δεν θα το πάω με 180, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το στηρίξεις», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Και οι δυο πλευρές πάντως διέψευσαν τα περί συγκυβέρνησης.
Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των δικαστών που μιλούν για οικονομική κατοχή, αλλά αρνούνται την μείωση των μισθών τους, αλλά και εναντίον των τραπεζιτών που χρηματοδοτούν, όπως είπε, τηλεοπτικούς σταθμούς με χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και αρνούνται να στηρίξουν τους μικρομεσαίους για να ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά.
Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται μεγάλο «κούρεμα» του χρέους και εξ’ αυτού του λόγου οι τραπεζίτες διαμαρτύρονται, καθώς ως γνωστόν δεν επιθυμούν αυτό να ξεπεράσει το 30%.
Σημείωσε, μάλιστα, ότι το συμφέρον των τραπεζών δεν ταυτίζεται πάντα με το εθνικό συμφέρον.
Πρώτη Καταχώρηση: Τετάρτη, 19. 10. 2011 – 07:44