Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, όσον αφορά τα ποσοστά φτώχειας στην χώρα, δίνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, με ανακοίνωσή του με αφορμή το σχόλιο του κ. Οικονόμου στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση του Κολωνού.
“Ο κ. Οικονόμου καλό θα ήταν να σιγήσει για την φρικτή υπόθεση του Κολωνού αντί να κουνάει από πάνω και το δάκτυλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει ότι “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα σε ανθρωπιστική κρίση και μείωσε τη παιδική φτώχεια σε επίπεδα κάτω και από το 2004. Αντίθετα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που επαναφέρει τη φτώχεια στη χώρα”.
Ακολούθως παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία υποστηρίζοντας παράλληλα: “Ο κ. Μητσοτάκης είναι που “πάγωσε” τα σχολικά γεύματα στα 185.000 ημερησίως που του αφήσαμε το 2019 και δεν τα έδωσε για δύο χρόνια. Που το 2019 του παραδώσαμε 155.000 δωρεάν vouchers για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, σε όλα τα παιδιά και από τότε αφήνει κάθε χρόνο 60.000 περίπου εκτός.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι που με κάθε τρόπο περικόπτει τα επιδόματα των ευάλωτων συμπολιτών μας και μειώνει τον αριθμό των δικαιούχων με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι λόγω αντικειμενικών αξιών να χάνουν όλα τους τα επιδόματα, χιλιάδες οικογένειες το ΚΕΑ λόγω συνυπολογισμού του επιδόματος παιδιού. Είναι οι ίδιοι που το 2015 παρέδωσαν συνολικό προϋπολογισμό πρόνοιας στα 789 εκ. ευρώ και τους τον παραδώσαμε το 2019 3,5 δις και μετά τον πάγωσαν μέχρι το 2025 και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου για την πρόνοια το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι ίδιοι που παρέδωσαν τον κίνδυνο φτώχειας στο 22,5%, τον παραδώσαμε στο 17,7% από τότε αυξάνεται και πάλι. Τον κίνδυνο παιδικής φτώχειας στο 26,6% και τον παραδώσαμε στο 21,1% χαμηλότερα από το 2004″.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Οικονόμου ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: “Ο κ. Οικονόμου φαίνεται δεν τα πηγαίνει καλά με την κατανόηση κειμένου. Κάνει πως δε βλέπει το σχέδιο διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, την πριμοδότηση από την κυβέρνηση της ενοικιαζόμενης / εργολαβικής εργασίας, αλλά πάνω από όλα τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην εργασία που επιτρέπουν φαινόμενα ακόμα και παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης”.
Κλείνοντας υποστηρίζει: “Η Ελλάδα της αύξησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η Ελλάδα της εργοδοτικής ανομίας και εκμετάλλευσης είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Για αυτό θα έρθει η πολιτική αλλαγή και αυτός είναι ο φόβος τους”.