Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην αποκαλυφθούν οι παρακολουθήσεις

Υπουργοί της κυβέρνησης παρακολουθούνται και δεν κάνουν μια μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ ο κ. Γεωργιάδης ανασκεύασε την χθεσινή παραδοχή του ότι παρακολουθείται. Λέει η κυβέρνηση “όλα στο φως”, αλλά κάνει τα πάντα για να σβήσει το φως των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο OPEN TV.

 

Αναφερόμενος στο “καλάθι του νοικοκυριού”, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι η τρομακτική ακρίβεια γενικά και στα είδη διατροφής ακόμη περισσότερο, αλλά και η μεγάλη πτώση, συνολικά της αγοραστικής δύναμης, είναι η πραγματικότητα που συνεχίζει να βιώνει η πλειοψηφία του κόσμου, συμπληρώνοντας ότι απαιτούνται μέτρα εντός ενός συνολικού σχεδίου οριζόντιας αποκλιμάκωσης των τιμών, όπως μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ.

 

Στο πλαίσιο αυτό είπε για:

 

Παρακολουθήσεις

 

Μπορεί να παίζουμε με διάφορες επικοινωνιακές τακτικές, σ’ αυτό νομίζω ότι είναι αρκετά ικανός ο κ. Γεωργιάδης, ώστε να κάνει “το άσπρο μαύρο”. Εγώ, ειλικρινά, δεν περίμενα σήμερα να τον δω εδώ, ανησυχούσα αν θα έρθει. Όχι επειδή φοβάται την αντιπαράθεση μαζί μου, αλλά γιατί πίστευα ότι θα πάει να κάνει μήνυση, επειδή ο ίδιος ομολόγησε ότι τον παρακολουθούν. Εδώ έχουμε υπουργούς στους οποίους λένε κατάμουτρα “σας παρακολουθούμε” και συμπεριφέρονται ως τι; Ως ανδρείκελα;  Δεν έχουν το σθένος να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όταν τους παρακολουθούν; Γιατί ο κ. Γεωργιάδης το είπε χτες, μιλώντας σε έναν άλλο τηλεοπτικό σταθμό. “Ναι με παρακολουθούν”. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που λέει “όλα στο φως”, αλλά κάνει τα πάντα για να σβήσει το φως των αποκαλύψεων. Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Έχει φανεί ότι κομβικό σημείο σ’ αυτή την υπόθεση, για την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και για τη θωράκιση της λειτουργίας των θεσμών, είναι να καταργηθεί αυτή η κατάπτυστη διάταξη που απαγορεύει σε κάποιον, ο οποίος έχει παρακολουθηθεί, να μάθει τον λόγο”.

 

Έσβησαν αρχεία, δεν άφησαν κρίσιμους μάρτυρες, Λαβράνο, Μπίτζιο, Δημητριάδη, να πάνε στην εξεταστική επιτροπή. Κάνουν τα πάντα για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Πρόκειται για ένα καθεστώς παρακολουθήσεων που μετά το ’74 δεν το έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Έχει στο επίκεντρό του, αυτό το καθεστώς, πρώτα απ’ όλα, το να προσπαθήσει να χειραγωγήσει τις εξελίξεις σε άλλα κόμματα, όπως έκαναν με τον κ. Ανδρουλάκη; Είναι ομολογημένη η ιστορία της παρακολούθησης του Κουκάκη και του Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Το ερώτημα είναι: μπορούν να εγγυηθούν ότι όσοι παρακολουθούνταν από το Predator, το οποίο το έφεραν στην Ελλάδα οι συγγενείς, οι φίλοι, τα ξαδέρφια, τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης, δεν έκανε δουλειά για την ΕΥΠ; Ότι δεν υπήρχε σύμβαση, η οποία έχει κρύψει -γιατί είναι και απόρρητες αυτές, υποτίθεται για λόγους εθνικής ασφάλειας- την πραγματικότητα; Μπορεί να ισχύει κάτι άλλο, από αυτό που είπαν η κ. Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός, ότι μπροστά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν υπάρχει απόρρητο;

 

Ακρίβεια

 

Νομίζω ότι, τελικά, ο μόνος που χαίρεται σε αυτή τη χώρα με το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι ο κ. Γεωργιάδης. Διότι η πραγματικότητα στα σούπερ μάρκετ εδώ κι ενάμιση χρόνο είναι ότι ζούμε σε συνθήκες μιας τρομακτικής ακρίβειας. Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση πανηγύρισε διότι έπεσε ο πληθωρισμός σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο ο πληθωρισμός στα προϊόντα του σουπερ μάρκετ ήταν 14,8%. Η τεχνική του “καλαθιού”, στην ουσία είναι ένα αποτύπωμα όλων αυτών των προωθητικών, γνωστών εδώ και χρόνια, ενεργειών που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες, με τα εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερα φυλλάδιά τους. Οι προσφορές. Οι προσφορές ήταν η “μεγάλη σύλληψη” στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη, η οποία ήρθε να χτυπήσει το “τέρας” της ακρίβειας. Αυτά δεν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα βιώνει καθημερινά ο καταναλωτής.

 

Εδώ, όμως, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες. Διότι πριν φτάσουμε σε αυτές τις, χωρίς προηγούμενο, τιμές στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, προηγήθηκε επί σχεδόν ενάμιση χρόνο και πλέον, μια τρομακτική ακρίβεια στο ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι η βάση της οικονομικής δραστηριότητας, της εμπορίας, της παραγωγής, επηρεάζει την εφοδιαστική αλυσίδα. Άφησαν να καταστεί η χώρα μας πρωταθλήτρια στις τιμές της χονδρικής, στις τιμές της λιανικής, κορόιδεψαν τον κόσμο, είπαν ότι δεν είναι αυτό που νομίζετε, είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, κάτι προηγούμενο, τους είπαμε ότι η ρήτρα είναι κόστος, μας επιβαρύνει όλους, την ενσωμάτωσαν στις τιμές. Παίρνουν τα λεφτά, από αυτά τα ακριβά προϊόντα, μέσω του ΦΠΑ και τα χρησιμοποιούν για να συντηρούν την αισχροκέρδεια, ουσιαστικά για να “βάζουν πλάτη” στα κέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Παίρνουν τα λεφτά από το Ταμείο Μετάβασης, που προορίζονται να απαντήσουν στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, υπονομεύουν αυτό το πράσινο σχέδιο για να επιδοτούν την ακρίβεια.

 

Έρχονται μετά από ενάμιση χρόνο και λένε “καταφέραμε αυτές τις, σκαρφαλωμένες στα ύψη, τιμές να τις διατηρήσουμε από βδομάδα σε βδομάδα και να “παίξουμε” λίγο”. Αν κοιτάξεις εδώ κι ένα χρόνο τι συμβαίνει, αυτός που παίρνει γάλα, ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, πρέπει να κλαίει, όπως κλαίνε οι περισσότεροι και δεν το λέμε εμείς, το λένε οι μελέτες σύμφωνα με τις οποίες έχουν έως 40%, όσοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό, απώλεια της αγοραστικής τους δύναμης. Είμαστε από τις πιο ακριβές χώρες, με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα. Άρα, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να υπάρξουν οριζόντιες πολιτικές σε ένα ενιαίο σχέδιο αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού και αναχαίτισης της ακρίβειας είτε αυτό αφορά την παρέμβαση στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα που επηρεάζει το κόστος παραγωγής και μεταφοράς είτε αυτό αφορά τον ΦΠΑ που θα πρέπει να κατέβει, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα σοκ οριζόντιας αποκλιμάκωσης στις τιμές και όχι να τρέχεις και να παίζεις με μεθόδους που λειτουργούν και ως αναδιάρθρωση εις βάρος των μικρών αλυσίδων και των μικρών επιχειρήσεων στην αγορά.

 

Συνυπολογίζοντας πληθωρισμό, ακρίβεια, μισθούς, αγοραστική δύναμη, η Ελλάδα είναι μέσα σε εκείνες τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, από τις 27, που από το ’19 μέχρι και το ’21 διευρύνει τη φτώχεια και τις ανισότητες.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ