Ριζικό μετασχηματισμό στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου να απομακρυνθούν «κακές συνήθειες βαρόνων, κηπουροί και πρίγκιπες», ζήτησε ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας στην συχνότητα του Ράδιο Εννέα.
«Ο χώρος αυτός πρέπει να κάνει by-pass, να αναζητήσει ηγετική έκφραση μετά τις εκλογές σε μία πολύ νεότερη γενιά», τόνισε ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κόμμα μπορεί να παρουσιάσει προεκλογικά μία άλλη αφήγηση «με νέα πρόσωπα και με πειστικότητα», αφού όπως είπε «είμαστε εν μέσω μίας πτωχευτικής διαδικασίας και μίας κρίσης εκπροσώπησης, σε μία μεγάλη ρευστοποίηση των συσχετισμών που απαιτεί νέες εκφράσεις».
Σε ερώτηση αν αυτό θα πρέπει να γίνει με ή χωρίς τον κ. Παπανδρέου, απάντησε: «Δεν ξέρω. Ας τα βρουν αυτοί μεταξύ τους. Να βγαίνει ο Γ. Παπανδρέου με το δημοψήφισμα να κάνει προεκλογική διαδικασία; Μου φαίνεται λίγο δύσκολο αυτό».
Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι ζούμε μια ιστορική περίοδο, γι’ αυτό, όπως είπε, πρέπει η πολιτική ζωή να έχει μια ετοιμότητα. «Μπλέκεται τώρα και με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση, μπαίνουν σε μια φάση διαδοχής και ο ένας πάει να αδειάσει τον άλλο, τα γνωστά», παρατήρησε, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να πληγεί η κυβέρνηση γιατί παρ’ ότι είναι μεταβατική, μπορεί να χρειαστεί να παίξει έναν ιστορικό ρόλο.
Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό και στις διαδικασίες για την επιλογή του, σημείωσε ότι «ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη στον Λουκά Παπαδήμο γιατί καταρχήν φτάσαμε στο κατώτερο σημείο με την παιδαριώδη ίντριγκα εκείνου του δεκαημέρου με το δημοψήφισμα».
«Ο κόσμος τον είδε με καλή διάθεση, τι να σου κάνει όμως μια κυβέρνηση περιορισμένης περιόδου; Αλλά δεν ξέρεις, μπορεί να υποχρεωθεί να πάρει ιστορικές αποφάσεις, θα πάει π.χ. την άλλη Παρασκευή στην Ευρώπη και μπορεί οι αποφάσεις να είναι ιστορικές που να δεσμεύουν την Ελλάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια», τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό απαιτεί σοβαρότητα από τα κόμματα που τη στηρίζουν.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε επίσης ότι αυτό που ζούμε στην Ελλάδα είναι μία «συντεταγμένη ελεγχόμενη πτώχευση που βάζει ένα δείκτη ασφαλείας».
«Το πρόβλημα που ζούμε είναι να μην πάρει άτακτο αποδιαρθρωτικό χαρακτήρα, να μην ξεφύγει και γίνει ανοικτή πτωχευτική διαδικασία», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η αναδιάρθρωση χρέους στην ουσία είναι «μία πτωχευτική διαδικασία σε μεγάλη κλίμακα, απλώς το λέμε πιο κομψά».