Στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το βήμα της Βουλής.
Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια μέρα στη θέση της η Κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός, είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας την πρόταση δυσπιστίας του κόμματός του.
Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι θα αναφερθεί από το βήμα της Βουλής στα ευρήματα της ΑΔΑΕ που του ενεχείρισε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ονομαστικά στους παρακολουθούμενους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. “Όσοι λοιπόν αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, τον κύριο Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία.
Ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7/12 και εμπλούτισα κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28/12. Περιέχει το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του Κράτους” , ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: “Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η ανεξάρτητη αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων νομότυπων της ΕΥΠ, πέραν του κου Ανδρουλάκη και Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθει πράγματι σε επισύνδεση, ο υπουργός εργασίας κος Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κος Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κκ Λάγιος και Αλεξόπουλος.
Και η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κου Μητσοτάκη”.
Έστρεψε τα πυρά του και στην Εισαγγελέα της ΕΥΠ κ. Βλάχου, επικαλούμενος τον Κωστή Χατζηδάκη και ενοπλες δυνάμεις.
Για τον υπουργό του, τον κ. Χατζηδάκη, τον στόχο της ΕΥΠ C5046, και κατά κόσμον Χατζηδάκη Κωστή Χατζηδάκη τα ευρήματα αφορούν διατάξεις που εκδόθηκαν από τον Νοέμβρη του 2020 εως τον Μάη του 2021.
Δηλαδή τον κο Χατζηδάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κου Μητσοτάκη επι 8 συνεχόμενους μήνες.
Με διατάξεις που αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ανα δυο μήνες.
Που σημαίνει ότι η κ Βλάχου υπέγραψε τουλάχιστον τέσσερις διατάξεις παρακολούθησης του τότε υπουργού ενέργειας και σήεμρα εργασίας.
Για τους δε στρατιωτικούς οι διατάξεις ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 εως τον Μάιο του 2022.
Με δυο λόγια η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια.
Που σημαίνει ότι η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για την παρακολούθηση αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων ακόμη και των δύο αρχηγών.
Και το κρίσιμο ερώτημα είναι :
Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας ;
Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο υπουργός Ενέργειας τότε;
Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια ;
Ύποπτοι για κατασκοπεία ;”
Ετοιμο για την πρόταση δυσπιστίας το Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου ήταν έτοιμο, όπως είχε διαμηνυθεί νωρίτερα, για την πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ.
“Καλοδεχούμενη…” (η πρόταση δυσπιστίας) ήταν αυτό που επεσήμαιναν νωρίτερα κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι εάν ο κ. Τσίπρας πραγματοποιήσει, τελικά, το συγκεκριμένο βήμα, τότε αυτό θα είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία, προκειμένου να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής τα πάντα. Ολόκληρη η πολιτική ατζέντα.
“Μακάρι να το κάνει. Για να δώσει τη δυνατότητα να γίνει σύγκριση της τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα… Και για να δουν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής…Είναι ευκαιρία να εμφανιστεί ο εξαφανισμένος Τσίπρας και να μας πει για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα ποσοστά που μοίραζε στα κανάλια στο όνομα της Ελευθεροτυπίας και της διαφάνειας…”, ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης.