Καθημερινά είναι τα “χτυπήματα” του βουλευτή Πάνου Καμμένου ο οποίος σήμερα επανέρχεται τονίζοντας μέρος του Αγγλικού Δικαίου και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τη χώρα μας και την καθημερινότητα του ελληνικού λαού.
Στην σημερινή του παρέμβαση, ο κ. Καμμένος αναφέρει χαρακτηριστικά «υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι ο “δικαιούμενος αποζημίωσης”, όπως προκύψει από τη χάρτα παράδοσης της χώρας μας που προμοτάρουν οι δανειστές και τα ντόπια ενεργούμενά τους, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία κατά του δανειζόμενου».
Ο βουλευτής συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι όποιος βουλευτής ψηφίσει την δανειακή σύμβαση και το PSI «επιτρέπει στους τοκογλύφους βάσει του αγγλικού δικαίου που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου στις 7/6 με τη συμφωνία EFSF άρθρα 15,16 και προσπαθεί να επικυρώσει η νέα δανειακή, να κάνει χρήση όπλων κατά της Ελλάδας και των παιδιών μας».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν μένει μόνο σε αυτό αφού παραπέμπει και στην υπόθεση Πατσίφικο.
Παρκερικά ή Πατσιφικά ή Υπόθεση Πατσίφικο (όρος που δόθηκε από την γαλλική διπλωματία) ονομάσθηκαν, από τους Έλληνες, τα υπέρογκα ενάντια της Ελλάδας πιεστικά εκ μέρους της Αγγλίας μέτρα, (ναυτικός αποκλεισμός, απαγόρευση καταπόπλων πλοίων, με κίνδυνο κατάσχεσης αυτών κ.λπ.) που λήφθηκαν τον Ιανουάριο του 1850, εξ αφορμής επεισοδίου που σημειώθηκε στην Αθήνα σε βάρος του Ισπανοεβραίου και Άγγλου υπηκόου, Δαυίδ Πατσίφικο, πρώην Προξένου της Πορτογαλίας και στη συνέχεια τοκογλύφου.
Η ονομασία προήλθε από το όνομα του Άγγλου ναυάρχου Ουΐλιαμ Πάρκερ που εφάρμοσε τα μέτρα αυτά, κατά διαταγή του τότε υπουργού των εξωτερικών της Αγγλίας Πάλμερστον, ώστε να αναγκαστεί η Ελλάδα να καταβάλει την εξαιρετικά υπέρογκη αποζημίωση.
Τα μέτρα δε εκείνα αποτέλεσαν πρωτοφανή στην ιστορία των διεθνών σχέσεων αναίτια επίδειξη ισχύος και αμφισβήτηση της κυριαρχίας κυρίαρχου κράτους και έχει παραμείνει κλασικό παράδειγμα στρατηγικής καταναγκασμού μέσω της “διπλωματίας της κανονιοφόρου”.
Γεγονός όμως υπήρξε ότι έναντι των μέτρων εκείνων πάντες οι Έλληνες από του Βασιλέως μέχρι και του τελευταίου εργάτη επέδειξαν γενναία ψυχραιμία και οι δε πληγέντες από τα μέτρα αυτά κυρίως έμποροι και ναυτιλλόμενοι στον Πειραιά τάχθηκαν όλοι στο πλευρό της ελληνικής Κυβέρνησης επιδοκιμάζοντας την στάση της.
Τελικά μετά από διπλωματικά επεισόδια μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας και της παρέμβασης της Ρωσίας ο ναυτικός αποκλεισμός ήρθη στις 15 Απριλίου του 1850 όπου και το ζήτημα της αποζημίωσης του Πατσίφικο παραπέμφθηκε σε διεθνή διαιτησία.