«H αδυναμία λήψης αποφάσεων θα οδηγούσε τη χώρα στο αδιέξοδο»

Τυχόν αδυναμία λήψης αποφάσεων, όπως και οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα», θα οδηγούσε τη χώρα στο αδιέξοδο, προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

 

«Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το ΠΑΣΟΚ στη ψηφοφορία για τα μέτρα ακολουθούσε τη γραμμή της αποχής ή του παρών», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως υπάρχει από την μια η πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη «το απόλυτο αδιέξοδο, το παιχνίδι με τη φωτιά».

 

Όσον αφορά τη θετική ψήφο στον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δόθηκε ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα και να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση.

 

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλοί που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του κινήματος. «Το ΠΑΣΟΚ ενοχλεί αυτούς που πίστεψαν στον τεχνητό διπολισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Ενοχλεί αυτούς που βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ τη δήθεν μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ του 1974. Αυτούς που θέλουν να έχουν ως μόνο συνομιλητή τη ΝΔ με την ψευδαίσθηση ότι έτσι μπορεί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους», σημειώνει προσθέτοντας πως όλες αυτές οι προσεγγίσεις είναι «ανόητες και μυωπικές».

 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής και στρατηγικής σταθερότητας της χώρας και το μόνο κόμμα που έχει διατυπώσει μία ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση.

 

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει πως «δεν έχει συμμάχους, εκτός κι αν θεωρεί ως τέτοιους τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή». «Δεν έχει στρατηγικό ορίζοντα. Δεν είναι καν της μόδας πλέον, γιατί, δυστυχώς, ο εκφασισμός της κοινωνίας αναδεικνύει ως φαινόμενο μίας κακής μόδας τη Χρυσή Αυγή», επισημαίνει.

 

Για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι επείγουν δύο πράγματα: «πρώτον, μία επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για τις σχέσεις τους και την εθνική στρατηγική τώρα που μπαίνουμε πια σε άλλη φάση, και δεύτερον, η εφαρμογή πολύ καθαρών και αυστηρών κανόνων σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ