Για την ελληνική οικονομία και τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας.
«Αυτό που θέλουμε τώρα από την Ευρώπη είναι επενδύσεις, είναι ανάπτυξη, να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση μέσω επενδύσεων» είπε ο υπουργός υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία.
Ο κ. Κάρας συμμεριζόμενος την άποψη αυτή, υπογράμμισε την ανάγκη για λύσεις, άμεσα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην δημοσιονομική προσαρμογή και στην ανάπτυξη.
Ειδικότερα, μετά τη συνάντηση ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Ήταν μεγάλη μας χαρά που ήρθε σήμερα εδώ ο κ. Karas, φίλος της Ελλάδας, μεγάλη προσωπικότητα και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημαντικές αρμοδιότητες.»
» Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία και για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να βγούμε από την κρίση. Του υπενθύμισα ότι είμαστε περίπου στον έκτο χρόνο της ύφεσης, ότι πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτή την κρίση, με μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας, μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων.»
» Αυτό που θέλουμε τώρα από την Ευρώπη είναι επενδύσεις, είναι ανάπτυξη, να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση μέσω επενδύσεων. Και ο κ. Karas συμμερίζεται την άποψη αυτή».
Επίσης, πρόσθεσε ο υπουργός «συζητήσαμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Θα υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα για τα οποία θα πρέπει να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Από την πλευρά του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεχάρη τον υπουργό για τους στόχους που έχει πετύχει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες και υπογράμμισε την ανάγκη για λύσεις, άμεσα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για την επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στη μείωση του δημοσίου χρέους και την ανάπτυξη, την απασχόληση και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 της ΕΕ και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση για προγράμματα που θα ενισχύσουν την απασχόληση- κυρίως των νέων- την εκπαίδευση και την έρευνα για μια ανταγωνιστική Ευρώπη.
Επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη σταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να διοχετευθεί ρευστότητα στη μικρομεσαίες επιχειρήσεις.