Ψαλίδι στις δαπάνες, που σήμερα μόνο για το πρόγραμμα αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΝΕΡΙΤ.
Από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς θα διατηρηθούν το πολύ πέντε και κυρίως αυτοί που έχουν έδρα ακριτικές περιοχές, όπως τη Θράκη και το Αιγαίο, κυρίως για εθνικούς λόγους.
Μεγάλο «μαχαίρι» αναμένεται και στις μισθολογικές δαπάνες για το προσωπικό, το οποίο δε θα ξεπερνά τους 1.000-1.200 υπαλλήλους, αρκετοί εκ των οποίων θα απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και έργου.
Οι περίπου 250 δημοσιογράφοι (αντί 700 μέχρι χτες) που θα απασχοληθούν στη ΝΕΡΙΤ θα προσληφθούν με μπλοκάκια και ο μέσος όρος των αμοιβών τους δε θα ξεπερνά τα 1.500 ευρώ το μήνα.
Θα είναι όμως ασφαλισμένοι στο Ταμείο τους, στο οποίο θα καταβάλουν και τις αναλογούσες κρατήσεις, και όχι στον ΟΑΕΕ.
Οι τεχνικοί και οι διοικητικοί υπάλληλοι θα προσληφθούν έπειτα από προκήρυξη που θα εκδώσει η νέα ΕΡΤ στα μέσα Ιουλίου, υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ.
Συνολικά αναμένεται να προσληφθούν με αυτόν τον τρόπο περίπου 700 άτομα.
Εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας ίσως βρεθούν όσοι τεχνικοί (ηχολήπτες και οπερατέρ) είχαν προσληφθεί τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ μέσω ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα διατηρηθούν και οι τρεις συχνότητες στις οποίες εξέπεμπαν μέχρι πρότινος η ΝΕΤ, η ΕΤ1 και η ΕΤ3.
Το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» δεν πρόκειται να επανεκδοθεί.