«Αγκάθι» η κινητικότητα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Παράταση δυο μηνών για να ολοκληρωθεί το σχέδιο της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο ζήτησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με την τρόικα.

 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν εντός 48ωρου να είναι έτοιμο το συγκεκριμένο σχέδιο στο οποίο θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα του νέου υπουργού για το επίμαχο θέμα της κινητικότητας, και να παρουσιαστεί στη νέα συνάντηση την Τετάρτη.

 

Δυσαρεστημένη φαίνεται να είναι η τρόικα με τον Αντώνη Μανιτάκη αφήνοντας αιχμές για τους πολύ αργούς ρυθμούς του συγκεκριμένου μέτρου καθώς μετά από 7 μήνες ελάχιστοι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στην κινητικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους μετέφερε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

 

Λίγο μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων των δανειστών ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε να δηλώσει ότι «όσο συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δεν μπορώ να πω τίποτε». Πάντως, συμπλήρωσε ότι «ήταν μια μακρά, εποικοδομητική συζήτηση. Άκουσαν με πολλή προσοχή αυτά που είχαμε να πούμε».

 

Τα επιχειρήματα «όπλα» της νέας ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο πρώτος στόχος των απολύσεων ο οποίος επετεύχθει καθώς με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις και υπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου.

 

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η υφυπουργός κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Στεφάνου και η κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών.

 

Σχολιάζοντας στους δημοσιογράφους την πορεία των διαπραγματεύσεων ο Δ. Βαρτζόπουλος είπε «σχεδόν κανένα πρόβλημα».

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ