Για «ανταλλαγή» της δημοκρατικής νομιμότητας με τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών, «που έχει και τη διαχείριση μυστικών κονδυλίων», όπως είπε, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Γνωρίζει ότι η ΠΝΠ είναι αντισυνταγματική και πως έχει δεσμευτεί ο ίδιος και το κόμμα του να μην τον κυρώσει», είπε, σημειώνοντας όμως ότι παίρνοντας τα «λάφυρα» αυτά (σ.σ. τις κυβερνητικές θέσεις) επιχειρεί τώρα να δημιουργήσει τετελεσμένα. «Γνωρίζει ότι η ΠΝΠ είναι ελευθέρως ανακλυτή, για αυτό τον λόγο ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, προφανώς σε συνεννόηση με τον κ.Βενιζέλο, ήρθε να πει ότι δήθεν η ΠΝΠ παράγει έννομα αποτελέσματα», συνέχισε η κ.Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι «δεν έχει παραγάγει κανένα έννομο αποτέλεσμα».
Η ίδια κατήγγειλε το γεγονός ότι «εμποδίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων εκπρόσωπος φορέα να δώσει απαντήσεις σε βουλευτές», όπως είπε, αναφερόμενη στον εκπρόσωπο τεχνικών της ΕΡΤ και τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφανιάννη, για να λάβει την απάντηση από τον προεδρεύοντα κ.Βιρβιδάκη ότι εκπρόσωπος των τεχνικών δεν είχε κληθεί και ο κ.Καλφαγιάννης μίλησε περί τα 60 λεπτά που ορίζει ως χρόνο ομιλίας εκπροσώπου φορέα ο Κανονισμός της Βουλής.
Επιτέθηκε δε, εκ νέου στον Παντελή Καψή, για όσα είπε χθες περί «αγώνων της Χούντας» (φράση για την οποία παραδέχθηκε πάντως πως μάλλον κάτι άλλο ήθελε να πει, αλλά αυτό είπε), αναφερόμενη στην συλλογική μνήμη και την συναισθηματική σχέση με όσους οικείους αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία που έχουν και όσοι ακόμα δεν έζησαν τη χούντα των συνταγματαρχών.
Το γάντι σήκωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, απαντώντας ότι ξέρει καλά τι είπε χθες στην ίδια επιτροπή, αλλά μη δίνοντας και συνέχεια στο περιστατικό. Σε διευκρινίσεις του προς άλλους βουλευτές υποστήριξε ότι δεν είναι αλήθεια πως το κτίριο της ΕΡΤ δεν είναι υπό κατάληψη, εξήγησε ότι δεν μπορεί να ήταν πλεονασματική η ΕΡΤ ως επιδοτούμενη από το κράτος επιχείρηση και πως η αξιοπιστία της εφαρμογής του νόμου θα κριθεί από την έξωθεν καλή μαρτυρία του εποπτικού συμβουλίου.
«Είναι η πρώτη φορά που έναν νομοσχέδιο επιχειρεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο», είπε απαντώντας σε όσα ακούστηκαν για την μεταβατική περίοδο που προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, αρνούμενος ότι αυτό θα καθορίσει τη ζωή του φορέα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Ζήτησε αξιοκρατικές και όχι διακομματικές προσλήψεις , δικαιολόγησε την πρόβλεψη διαμεσολαβητή κάνοντας λόγο για «παιδευτικό χαρακτήρα» που πρέπει να έχει η δημόσια τηλεόραση και υποστήριξε ότι όπως δεν είναι σκοπός το κέρδος, έτσι δεν είναι και η τηλεθέαση που δεν πρέπει όμως να την «αρνούμαστε» όπως είπε.