Στα εγκαίνια της ΔΕΘ θα δώσει τη δική του απάντηση αλλά θα δείξει και τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην Τρόικα ο Αντώνης σαμαράς.
Έντονες είναι οι πιέσεις που δέχεται ο κ. Σαμαράς να μην υποχωρήσεις στις απαιτήσεις των δανειστών και να εντείνει τις διαπραγματεύσεις μετά τις γερμανικές εκλογές.
Το περιβάλλον τις κυβέρνησης γνωρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου θα είναι σκληρές, όπως και η πίεση από την τρόικα.
Όμως το ύφος και η απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας, την στιγμή μάλιστα που η κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής είναι έκρυθμη, ήταν κάτι που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου.
Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου η ελληνική επιχειρηματολογία να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην τρόικα. «Αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε όριο» έλεγε με νόημα συνομιλητής του Πρωθυπουργού δείχνοντας με κατηγορηματικό τρόπο το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση.
Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η χώρα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία με χιλιάδες νέους εργαζομένους στο δρόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μαζεύει στοιχεία για να αποδείξει την μεγάλη οικονομική ζημιά που θα προκαλέσει το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επιμένει να γίνει η εκκαθάριση εν λειτουργία.
Το απαντητικό e-mail προς την τρόικα θα προτείνει να μην κλείσουν τα ΕΑΣ – ίσως μπει λουκέτο σε 2 από τα 5 – εργοστάσια και να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα η ΛΑΡΚΟ. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές οι οποίοι αναμένεται να κρατήσουν και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων.
Ωστόσο και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δυσοίωνο φαίνεται να είναι το μέλλον της ΕΛΒΟ και οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να υποδεχθούν «θερμά» τον Πρωθυπουργό το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη.