Καυτός αναμένεται ο Σεπτέμβριος για την κυβέρνησης καθώς έχει μεγάλα αγκάθια να αντιμετωπίσει αρχής γενομένης από την απεργία των εκπαιδευτικών.
Παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Παιδείας ότι είναι κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά.
Στο χώρο της κινητικότητας, μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να προστεθούν 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ και στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων από σήμερα τα τηλέφωνα και τα email στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα θα πάρουν φωτιά. Πρώτο στη λίστα το μέλλον των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, ενώ το θέμα του ΟΣΕ μόνο τυχαία δεν ήρθε στην επικαιρότητα.
Μέσα σε αυτή την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα το κυβερνητικό επιτελείο έρχεται αντιμέτωπο και με τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και υψηλόβαθμων στελεχών του ΔΝΤ, οι οποίες πολλές φορές ακυρώνουν ακόμη και την επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού. Μόλις χθες το ΔΝΤ υπολόγισε το μικτό χρηματοοικονομικό κενό της Ελλάδας για την περίοδο 2015- 2020 περί τα 47 δισεκατομμύρια. Τουλάχιστον αυτή την πληροφορία επικαλέστηκε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων! Από την άλλη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Focus απέκλεισε για μία ακόμη φορά την πιθανότητα δεύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Κι αν αυτό δεν ενόχλησε και τόσο πολύ το Μαξίμου, δηλώσεις όπως αυτές του κ. Ντράγκι ότι βασικό στοιχείο της συζήτησης που θα ανοίξει μετά τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές και την ολοκλήρωση της νέας αξιολόγησης της τρόικας, θα είναι εάν οι όποιες ρυθμίσεις για την Ελλάδα θα συνοδευτούν από ένα νέο Μνημόνιο και νέα μέτρα, ανάβουν φωτιές στο Μαξίμου.
Στην πραγματικότητα ακυρώνουν όλη την επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά έτσι όπως αυτή ξεδιπλώθηκε το Σάββατο στην ΔΕΘ. Μάλιστα ορισμένοι στο Μαξίμου εισηγούνται στον κ. Σαμαρά να υιοθετήσει σκληρή γραμμή έναντι των δανειστών μας, ειδικά και μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013. Να αρνηθεί δηλαδή κάθε συζήτηση για την προοπτική νέου Μνημονίου και μέτρων αφού η χώρα θα μπορεί να καλύπτει η ίδια τις ανάγκες της κι σας αναλάβουν οι Βρυξέλλες το ρίσκο των 220 δισ. ευρώ που μας έχουν χορηγήσει τα τελευταία χρόνια.