Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ψήφος εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης, εκτίμησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Όπως είπε από το βήμα της Βουλής, δεκαπέντε μήνες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώνεται σε στείρα αντιπολίτευση και σε προσκλητήρια λαϊκής εξέγερσης, μιλώντας εξ ονόματος δήθεν των πολιτών, οι οποίοι όμως δεν τον ακολουθούν.
Του επέρριψε ευθύνες όσον αφορά στην αναταραχή που επικρατεί στην παιδείας λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μετατρέψει σε πεδίο βολής τον τομέα αυτό, μόνο που όπως επεσήμανε δεν τα κατάφερε.
«Απέναντι σε αυτή την πρακτική και τη στείρα αντιπολίτευση εμείς προτάξαμε συγκροτημένο σχέδιο αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος» είπε και έκανε έναν απολογισμό του έργου του Υπουργείου Παιδείας.
Απέναντι σε αυτή την εθνική προσπάθεια, συνέχισε, η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης.
«Ακόμη και απέναντι στην ορθολογική διαχείριση των διοικητικών των Πανεπιστημίων στήριξε και επιχείρησε την απώλεια του εξαμήνου, στα δύο Πανεπιστήμια που έμειναν 9 εβδομάδες κλειστά», τόνισε.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «ότι από τη στιγμή που η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσατε θα καταψηφιστεί σήμερα το βράδυ και η Κυβέρνηση Σαμαρά θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, θα αλλάξετε και εσείς στρατηγική, θα πάψετε να είσαστε δύσπιστοι, κυρίως απέναντι στη δική σας ικανότητα να καταθέτετε προτάσεις».
Έχετε την ευκαιρία, είπε, να επανορθώσετε στις επόμενες προτεραιότητές μας, στα τέσσερα επόμενα βήματα του Υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με τον υπουργό αυτά είναι:
Πρώτον η αντιστοίχηση όλων των τίτλων του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και η απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε όλες τις ειδικότητες, ώστε να εναρμονίσουμε σπουδές και αγορά εργασίας, ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο τριάντα ετών.
Δεύτερον η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των σχολικών εγχειριδίων από μηδενικής βάσης και ο επανακαθορισμός της διδακτέας ύλης από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Τρίτον το Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή. Σε αυτό τον τομέα κάναμε πολλά, διπλασιάζοντας τη σχολική χρονιά 2013-14 τους απασχολούμενους εκπαιδευτικούς και το ειδικό προσωπικό, αλλά, κακά τα ψέμματα, δεν φτάνουν.
Τέταρτον το Νομοσχέδιο για την Έρευνα και την Τεχνολογία. Είναι στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης να συνδέσει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με τα Ερευνητικά Ινστιτούτα και την παραγωγή.
«Η Ελλάδα έχει το ανθρώπινο δυναμικό και στα πανεπιστήμιά της και στα ερευνητικά της Ιδρύματα, για να αποκτήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή» κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.