Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους πέρασαν το απόγευμα της Κυριακής, από τη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους πρασινοχελώνα ή μύδας εντοπίστηκε νεκρή στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια υπηρεσία για την υγειονομική ταφή.
Η πράσινη χελώνα,που ονομάζεται έτσι από τον χρωματισμό του λίπους στο κάτω μέρος του χελύουείναι μια μεγάλου μεγέθους θαλάσσια χελώνα της οικογένειας Cheloniidae. Είναι το μοναδικό είδος του γένους Chelonia. Ζει μονίμως μέσα στην θάλασσα και τα θηλυκά βγαίνουν στην στεριά μόνο για να γεννήσουν. Η γεωγραφική κατανομή της περιλαμβάνει τροπικά και υποτροπικά νερά σε όλο τον κόσμο, με δύο διακριτούς πληθυσμούς στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ μπορεί απαντάται επίσης και στον Ινδικό ωκεανό.
Οι πράσινες χελώνες, όπως και άλλα είδη θαλάσσιων χελωνών, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην πτώση του πληθυσμού τους λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων σε όλα τα στάδια ζωής: από αυγά έως ενήλικες. Ίσως οι πιο επιζήμιες ανθρώπινες απειλές για τις πράσινες χελώνες είναι οι εκ προθέσεως συγκομιδές αυγών και ενήλικων από τις παραλίες ωοτοκίας. Ένας εξίσου σημαντικός κίνδυνος για τις θαλάσσιες χελώνες είναι η κατάποση πλαστικού.
Για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών δραστηριοποιείται στη χώρα μας ο σύλλογος Αρχελών.