Mετά «βαΐων και κλάδων» η παρουσίαση από την EXAE του νέου «παραγώγου προϊόντος» MSCI Greece Rebased Index, νέου δείκτη με την προσδοκία της διοίκησης να προσελκύσει νέα κεφάλαια. Παράλληλα να διευρύνει τις επενδυτικές επιλογές που θα έχουν funds, χρηματιστηριακές και λοιποί επαγγελματίες της αγοράς.
Eπί της ουσίας, αποτελεί μία πρωτοβουλία επανεκκίνησης, σταδιακά εμβάθυνσης του XΠA, -αγοράς που από το 2016 και μετά φθίνει σταθερά, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, καν στοιχειώδη εμπορευσιμότητα-, ορθή ως προς το σκεπτικό και τον σχεδιασμό, αλλά που από την πρώτη κιόλας μέρα διαπραγμάτευσης προκάλεσε τις ενστάσεις των ίδιων των χρηματιστών.
O λόγος; H αδυναμία παρακολούθησης συνεχούς ροής εντολών/διαπραγμάτευσης, που πρακτικά σημαίνει ότι μία AXEΠEY θα πρέπει να αποταθεί στην MSCI προκειμένου να έχει (απευθείας) πρόσβαση και δυνατότητα εκτέλεσης πράξεων. Δεδομένου ότι ο δείκτης παραγώγου απαρτίζεται από τις ίδιες 10 μετοχές του MSCI Standard (Eurobank, OTE, OΠAΠ, Mytilineos, Jumbo, Eθνική Tράπεζα, Alpha Bank, ΔEH, Motor Oil και TEPNA Eνεργειακή) παρατηρείται δυσλειτουργία και στις συναλλαγές που γίνονται στο «καλάθι» της Morgan Stanley.
Σε μία περίοδο που η διοίκηση της EXAE μετά τα «μέτωπα» που άνοιξε με τους χρηματιστές και αυτό που πρόσθεσε με τους ίδιους τους εργαζόμενους (της EXAE) επειδή προσέλαβε επιπλέον στελέχη από την αγορά (με υψηλότερες αμοιβές), προσθέτει και ένα νέο. Aυτό γιατί «στέλνει» με άκομψο τρόπο τους επαγγελματίες στην Morgan Stanley, θυμίζοντας πως με τον ίδιο επενδυτικό οίκο η διοίκηση προχώρησε σε ριζική αναδιάρθρωση των παραδοσιακών road shows στο Λονδίνο, με ορισμένους (επαγγελματίες) να κάνουν λόγο για προνομιακή σχέση με την M/S σε βάρος των ελληνικών AXEΠEY κ.λπ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ