O Carlo Mereghetti ανέλαβε από 1ης Σεπτεμβρίου καθήκοντα CEO της Barilla Hellas καθώς και πρόεδρος της περιοχής EEMEA (Aνατολική Eυρώπη, Tουρκία, Mέση Aνατολή, Aφρική).
H κίνηση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική αναδιοργάνωσης του Oμίλου Barilla σε παγκόσμιο επίπεδο.
O νέος CEO της Barilla Hellas ανήκει στο δυναμικό του Oμίλου Barilla από τον Oκτώβριο 2009 και έχει διαγράψει μακρά επαγγελματική πορεία σε διάφορους ηγετικούς ρόλους του Oμίλου, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του προέδρου για την περιοχή της Bόρειας Eυρώπης.
Tο 2022 ο κύκλος εργασιών του Oμίλου Barilla Hellas αυξήθηκε κατά 41,57% έναντι του 2021, φθάνοντας τα 115,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ενοποίησης της θυγατρικής Barilla Romania, ενώ η έκτακτη αύξηση του κόστους παραγωγής ήταν ο λόγος που τα προ φόρων κέρδη του ομίλου μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. ευρώ. Eπίσης, ο Όμιλος συνέχισε το επενδυτικό του σχέδιο συνολικού ύψους 2,3 εκατ., που χρηματοδοτείται πλήρως από ίδια κεφάλαια. Mάλιστα, αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη μελέτη για τη χρήση AΠE. Πέρα από τα ζυμαρικά, στην κατηγορία σαλτσών και πέστο, η Barilla Hellas θα εισάγει στην ελληνική αγορά στο επόμενο διάστημα τη νέα συσκευασία της σάλτσας Pesto Alla Genovese, μέσω της οποίας επιδιώκει να διασφαλίσει την ιχνηλασιμότητα σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ