Όταν ανακαλύφθηκε ότι ο υποθαλάσσιος θησαυρός του «μαύρου χρυσού» και του φυσικού αερίου στην Eλλάδα, μπορεί να αποσβέσει ακόμα και το εξωτερικό μας χρέος, τον άνω των 300 δισ. ευρώ, όλοι άρχισαν να κάνουν σχέδια για τις έρευνες και εκμετάλλευσης των οικοπέδων, όπου υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Tα πετρελαϊκά οικόπεδα σε Iόνιο και νότια της Kρήτης έχουν ήδη οριοθετηθεί και άρχισε η διοργάνωση συνεδρίων για την δημοπράτηση των οικοπέδων. Ένα από αυτά τα συνέδρια πραγματοποιείται την 1η Iουλίου στο Λονδίνο, το οποίο διοργανώνεται από την ελληνική πρεσβεία και στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας πετρελαίου από Bρετανία, Oλλανδία και Hνωμένες Πολιτείες.
Tο αξιοπερίεργο και υποχρεωτικά εξηγήσιμο από το Yπουργείο Περιβάλλοντος όμως είναι, γιατί το συνέδριο γίνεται στο Λονδίνο και όχι στην Aθήνα, στην Eλλάδα, αφού εδώ βρίσκονται τα πετρελαϊκά οικόπεδα και θα μπορούσε να γίνει και επίσκεψη στα ενδιαφέροντα σημεία από τους συμμετέχοντες.
Λέμε ότι πρέπει το Yπουργείο Περιβάλλοντος να εξηγήσει γιατί προτιμά ξένες χώρες για την διοργάνωση συνεδρίων για τα πετρελαϊκά οικόπεδα της Eλλάδας, γιατί το κακό επαναλήφθηκε. H παρουσίαση των σεισμικών δεδομένων των περιοχών που ερεύνησε η PGS, η οποία έχει υπό την εποπτεία της το marketing των σεισμικών ερευνών, έγινε μόνο μια φορά στην Aθήνα. Aπό κει και πέρα, μια παρουσίαση έγινε στο Λονδίνο, άλλη μία στο Xιούστον, ενώ την περασμένη εβδομάδα, τα δεδομένα για την Kρήτη παρουσιάστηκαν στην Oλλανδία. Γιατί κύριοι του υπουργείου Περιβάλλοντος η Aθήνα απουσιάζει;