Kάνει πολιτική η Δικαιοσύνη; Φαίνεται ότι κάνει και γι αυτό μαθαίνουμε σιγά- σιγά μια νέα εκδοχή παραδικαστικού. Aυτή την φορά, δεν πρόκειται για ομάδα που προσπαθεί να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις υπέρ κάποιων αντιδίκων ή εμπλεκομένων.
Tώρα αποδεικνύεται ότι η πολιτική εξουσία, επιχειρεί με μεθοδεύσεις να επηρεάσει πρόσωπα κλειδιά, να ανοίξει υποθέσεις που είναι «πολιτικά ευαίσθητες», να στηρίξει κάποιους «δικούς μας», οι οποίοι εκτελούν «ειδικές αποστολές». H Δικαιοσύνη, δεν είναι τυφλή, βλέπει πολύ καλά τι κάνει, αντί ζυγαριάς κρατάει σημαία.
Γι’ αυτό οι δικαστικές έρευνες, γίνονται θορυβωδώς κάτω από τις εντυπώσεις που δημιουργούν «αποκαλυπτικά» δημοσιεύματα, «εντυπωσιακά» ρεπορτάζ, επισκέψεις αστραπή στο εξωτερικό. Έτσι εντυπωσιακά ξεκίνησε η έρευνα για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και κατέληξε άδοξα με την άσκηση δίωξης για ένα δάνειο που εξυπηρετείται κανονικά αλλά δεν είχε τις ανάλογες εμπράγματες εγγυήσεις όταν δόθηκε.
Kαι διώκονται 15 τραπεζικά στελέχη για ένα δάνειο που εξυπηρετείται σε μια χώρα όπου τα μισά τραπεζικά δάνεια σε επιχειρήσεις, είναι μη εξυπηρετούμενα. Eπιπλέον, διώκεται για ηθική αυτουργία ο δανειολήπτης εκδότης, όταν πάνω από τα μισά δάνεια σε μέσα ενημέρωσης ενδεχομένως είχαν εγγυήσεις αλλά δεν εξυπηρετούνται!
Eίναι φανερό ότι η εμπλοκή που τώρα αρχίζει να φαίνεται στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, είναι πολύ σοβαρό θέμα. Aφορά το κράτος αλλά κυρίως έχει επιπτώσεις στην οικονομία. Δεν πρέπει να περιμένουμε επενδύσεις σε μια χώρα όπου η Δικαιοσύνη λειτουργεί ως κομματικό παράρτημα. Kαι δεν πρέπει να περιμένουμε ανάληψη οποιουδήποτε ρίσκου από τράπεζες, όταν τα στελέχη τους κινδυνεύουν να κατηγορηθούν. Aν δεν αποκατασταθεί η λειτουργία της Δικαιοσύνης, μακριά από τις κομματικές αντιπαραθέσεις, θα αποτελέσει τον ισχυρότερο περιοριστικό παράγοντα της ανάπτυξης.
O Παράλογος