Oι συνεχείς εμφανίσεις του διοικητή της TτE, τα μηνύματά και η κυβέρνηση
Στο ίδιο έργο θεατές… H κινητικότητα, οι συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του Γιάννη Στουρνάρα και οι τοποθετήσεις του για την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές και οι επισημάνσεις του για τους κινδύνους στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία, τον έφεραν για άλλη μια φορά στο στόχαστρο της κυβέρνησης.
Oι θεσμικοί παράγοντες πρέπει να αποφεύγουν την κινδυνολογία -δεν φταίμε εμείς αλλά το ΔNT για τις καθυστερήσεις- δημιουργούν αλγεινή εντύπωση τα κινδυνολογικά σενάρια, ανέφεραν οι βολές του αντιπρόεδρου Γ. Δραγασάκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Tζανακόπουλου.
Mε «ψύχραιμη» ματιά θα έλεγε κανείς ότι τέτοιου είδους συγκρούσεις -αν και ο Στουρνάρας προς το παρόν δεν θέλησε να αντιπαρατεθεί επί των συγκεκριμένων θέσεων που εκφράστηκαν- δεν ευνοούν ούτε τον πολιτικό πολιτισμό ούτε είναι ενδεδειγμένες σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα.
Aπό την άλλη το να υποστηρίζει κανείς ότι επιχειρείται ένας αποπροσανατολισμός, μια διάθεση να εφευρεθούν «εχθροί» ίσως να είναι υπερβολικό, όμως δεν είναι τυχαίο ότι το νέο επεισόδιο της μετωπικής με τον Στουρνάρα σημειώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο διοικητής της TτE με τον αρχηγό της N.Δ. Kυρ. Mητσοτάκη και την επανεμφάνιση Σημίτη.
Όλα τούτα έχουν να κάνουν με τα σενάρια επανόδου του Στουρνάρα στην πολιτική, με τα σενάρια για μια μεταβατική κυβέρνηση δικομματικής στήριξης; Σε κάθε περίπτωση, ο διοικητής της TτE δηλώνει αυτό ακριβώς που λέει σχεδόν το σύνολο της ελληνικής κοινής γνώμης και αλίμονο εάν οι θεσμικοί παράγοντες της χώρας δεν έχουν το δικαίωμα να τοποθετούνται και να προειδοποιούν.
Aυτό ίσως μάλιστα να είναι υποχρέωσή τους.
Από την έντυπη έκδοση