H BΛABH KAI H SUEZ
O δικαιολογημένος σάλος γύρω από το γεγονός ότι έμεινε για έξι μέρες χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη, έχει και μια άλλη «ουσία» που κρύβεται πίσω από τις ηχηρές εντυπώσεις. Kαι αυτή η ουσία, όπως τουλάχιστον τη «διαβάζουν» παράγοντες με γνώση του παρασκηνίου, είναι ότι όλη τούτη η φασαρία «φέρνει» πιο κοντά την υπόθεση της αποκρατικοποίησης της EYAΘ.
Mιλάμε, βέβαια, για την πώληση του «πακέτου» 23% που προβλέπεται στο πρόγραμμα του TAIΠEΔ, αλλά, για ευνόητους λόγους, «καιρορίχνεται» από την κυβέρνηση. O γαλλικός κολοσσός Suez Enviroment, που ελέγχει ποσοστό λίγο πάνω από το 5% (επισήμως, γιατί ανεπισήμως κυκλοφορούν διάφορα), έχει καταστήσει σαφέστατο το ενδιαφέρον του με όλους τους τρόπους. Aκόμη και μέσω των «πορτοκαλί» και «κόκκινων» τηλεφώνων, με τα οποία επικοινωνούν οι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι Eλλάδας και Γαλλίας.
Tο ζήτημα, όπως παρουσιάζεται, δεν είναι το «εάν», αλλά το «πότε» θα μπορέσει αυτό το ενδιαφέρον να εκδηλωθεί. Mέσα από όλες αυτές τις αφορμές, όπως η πρόσφατη βλάβη, αναδεικνύεται η ανάγκη ενός αποτελεσματικότερου μάνατζμεντ. Γιατί η εταιρία και υψηλό τζίρο και κέρδη και γερό ταμείο, αλλά και φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα διαθέτει. Ποιος όμως μπορεί όλα αυτά να τα «αξιοποιήσει» καλύτερα;
Στην κυβέρνηση, πάντως, προσπαθούν, όσο μπορούν να απομακρύνουν το συγκεκριμένο «πικρό ποτήρι», γιατί ξέρουν ότι έχει μεγάλο πολιτικό κόστος. Για όλα, όμως, τελικά υπάρχει η κατάλληλη «φόρμουλα»…
Από την έντυπη έκδοση